Medlemsträff 11 januari 2023

Sång och musik underhöll Strömstararna på årets första medlemsträff.

Denna gång hade vi lyckats engagera K.G. Malm till att komma till Mölndal för att med sång och musik underhålla våra medlemmar.

K.G eller Karl Gunnar som han egentligen heter,  är en vissångare, gitarrist och underhållare som är född och uppvuxen i Dunkers socken i Södermanland. Nu behövde han inte resa så långt för att komma till oss eftersom han sedan många år är bosatt i Majorna.

K.G. sjöng och spelade visor av Evert Taube, Dan Andersson, Olle Adolphson och Allan Edwall. En del av visorna var för de flesta välbekanta, men vi fick även höra några som alla inte kände igen lika väl.

Förutom sång ock musik visade det sig också att K.G. var en hejare på att berätta anekdoter och skrönor ur sitt artistliv som även omfattar filminspelningar och TV-serier.

Den som var hugad kunde, framme vid scenen, få hämta sitt eget exemplar av ”Murardrömmar” som är en CD-skiva med berättelser till bakgrundsmusik.

Under framträdandet kunde medlemmarna på sedvanligt sätt avnjuta en god kopp kaffe med tillhörande ost- och skinkfralla.

Efter sitt uppskattade framträdande var det dags att tacka Karl Gunnar med en kraftig applåd och att överlämna en välförtjänt blomsterkvast.

Därefter var det dags för ordföranden Kaj-Åke Larsson att berätta lite om det nyutsända vårprogrammet och uppmuntra deltagarna att anmäla sig till någon aktivitet ur det rika utbudet.

Jan Juréen