Medlemsträff -221102

Kjell Bergén underhöll Strömstararna.

Onsdagen 2 november, var det kallat till en medlemsträff i Fässbergskyrkans församlingslokal.

Vår vice ordförande Jan Johansson hade lyckats engagera Janne ”Lucas” Persson för att komma och med sitt pianospel underhålla våra medlemmar.

Dagen innan mötet blev Jan Johansson uppringd av ”Lucas” som meddelade att han inte kunde komma eftersom han var sängliggande hemma, han hade dessutom tappat rösten, vilket ju är fatalt för en sjungande artist.

Panik!! Vad göra? Ja vad gör man om olyckan slår till? Jo, man ringer 112, och då hamnar man hos ambulansen i Kungsbacka där Kjell Bergén har jour.

Nja, riktigt så gick det kanske inte till, men Jan erinrade sig att han vid ett tidigare tillfälle lyssnat till Kjell, och tog en chansning och ringde till honom.

Ibland får man ha tur! Kjell åtog sig att rädda Strömstararnas medlemsträff, trots att han jobbat med att köra ambulans hela natten innan, mycket starkt gjort!

Kjell Bergén, som är nerifrån Vallda, var ett oskrivet kort för de flesta av åhörarna, men vi blev verkligen inte besvikna. Vi fick lyssna till både kända och okända låtar av Evert Taube, Lasse Dahlqvist, Sten-Åke Cederhök och Johnny Cash med flera.

Vem hade tidigare hört talas om ”Evert på Kalvö”, ”Gärdesvisan”, ”Käringa mi kan inte spela dragspel”?

Men spela dragspel, det kunde Kjell, han visade sig vara en riktig virtuos på dragspel.

Bland de mera kända låtarna fick vi höra,  ”Du är välkommen till Göteborg”, ”Eldarevalsen” och ”Pärleporten”. Kjell varvade sång och musik med ett antal verkligt roliga historier, som fick publiken att vrida sig av skratt.

Under framträdandet kunde åhörarna traditionsenligt avnjuta en god kopp kaffe med en smarrig Gustav Alolfsbakelse.

Kjell avslutade sitt framträdande med ”Inbjudan till Bohuslän” till åhörarnas stora glädje.

Kaj-Åke Larsson överlämnade sedan en blomsterkvast  under publikens varma applåder.

Vi hoppas att snart få se och höra Kjell Bergén igen hos Strömstararna.

Därefter kunde åhörarna sakta dra sig hemåt medan en blek höstsol lyste upp alla vackra löv i vår färgsprakande natur.

Jan Juréen

Ps: Kjell Bergén är en av medlemmarna i "Smépöjka". Sök på "Smepöjka" via Google, så kan ni njuta av flera visor som blivit videoinspelade.