Hotel The Weaver 21 + 28 februari

2022.     Den 21 och den 28 februari besökte Strömstararna Hotel The Weaver

Många mölndalsbor har sett Hotel The Weaver växa fram på höjden i Mölndal. Därför var det enkelt att boka två fulltecknade besök på hotellet, vilket skedde den 21 februari respektive den 28 februari.

Vi blev väl mottagna av hotellchefen Tomas Piltorp, som berättade om Nordic Choice Hotels i allmänhet och Hotel The Weaver i synnerhet. Det hotell som vi besökte ingår i Quality Hotel gruppen, medan de övriga i kedjan är Clarion Hotel, Comfort Hotel och Nordic Hotels & Resorts. De olika grupperna har en något annorlunda inriktning gentemot varandra. Det hotell som vi gästade satsar på möten, vilket märktes av den mängd möteslokaler av olika storlekar som finns att tillgå på hotellet.

Totalt ingår 209 hotell i Norden och Baltikum, med över 14 000 anställda. Hela kedjan av hotell ägs av Petter A. Stordalen.

Vi började med att se de fina möteslokalerna. Den största möteslokalen ”Spinning Jenny” kan ta emot 500 sittande gäster. Totalt finns det 6 stora och 14 mindre möteslokaler. Alla mötesrum har namn som Sömmerskan, Väfveriet, Sy och Maskinen. När väggen öppnas mellan de två sistnämnda, blir namnet naturligtvis Symaskinen.

Hotellet är smakfullt inrett i varma färger, och de flesta golven består av träkubb, vilket också kändes välkomnande. Hela hotellet har vävning och textilier som tema, vilket  naturligtvis är inspirerat av Mölnlycke Fabriker som en gång låg i samma kvarter.   

Hotellet har totalt 370 rum med över 1000 bäddar, beroende på att det finns ett antal familjerum där våningssängar på ett finurligt sätt är infällbara i väggen. Den som inte räds kylan, kan om så önskas dessutom övernatta i tält utomhus uppe på takterrassen högst uppe på den 21:a våningen.

Många av oss besökare undrade om inte det råder en överetablering av hotell i Göteborg med omnejd, men Tomas Piltorp menade att det finns plats för alla, inte minst med tanke på Svenska Mässan, Liseberg och all industri i Mölndal och Göteborg.

Besöket avslutades med en välsmakande lunch på Brasserie X nere på bottenplanet.

Vi tackar Tomas Piltorp och all trevlig personal för ett givande besök.

Eftersom många medlemmar inte fick plats till visningarna, kan vi tänka oss att arrangera ytterligare en eller två visningar till hösten.

 Jan Juréen

 
Tidigare referat 2019-2021: se Arkivet. (inga referat fr. -20 -21 p.g.a.pandemiläget.