Medlemsträff 6/4-22

Onsdagen 6 april, var det åter dags för en medlemsträff i Fässbergskyrkans församlingslokal.

Ett 80-tal medlemmar hade trotsat busvädret och kommit in i värmen för att höra på ett trevligt föredrag och att få en kopp kaffe med ostfralla tillsammans i goda vänners lag.

Styrelsemedlemmen Aina Granath hälsade vår gäst, Eva Persson, välkommen till Mölndal ända ifrån Karlstad.       

 

Eva Persson berättade om Kärleken, Livet och Vården

På oefterhärmlig värmländska började Eva att berätta att hon är så kallad anhörig till sin man Peo, som efter en stroke och lårbensbrott hamnat inom vården. Vi fick höra om många turer inom vården, där ingen till en början förstod att mannen hade fått en stroke, man trodde att han drabbats av demens. Ingen av vårdpersonalen reagerade heller till en början, och han fick trettioen olika tabletter dagligen, när det senare visade sig räcka med nio. Efter sex månader konstaterades det att ”han är för sjuk för att vårdas på sjukhus” ! Hemmet och hemsjukvården får ta hand om honom! Detta är Sverige på 2020-talet.

Eva fortsatte att berätta om sin uppväxt i Nykroppa, om sin kärlek till sin man och om sina barn och barnbarn. Hon berättade många upplevelser i sitt liv med en stor portion humor.  Hon ansåg att man borde sjukskrivas när man blir kär, för man klarar inte av att tänka klart!

Eva Persson avtackades med en blomsterkvast och en stor applåd.

Föreningen Värmlandslitteratur - böcker om Värmland (varmlandslitteratur.se)

Efter föredraget fick åhörarna lite information om hemsidan av Anette Liljeroth, som är redaktör för Strömstararnas nya hemsida. Därefter vidtog sedvanlig dragning av lotterierna och information av ordf. Kaj-Åke Larsson om våra kommande aktiviteter.                          

Efter  ett par trevliga timmar tillsammans var det dags att hukande ta sig hem i regnet och snålblåsten.

Jan Juréen