Lördag 13 april: Ane Brun möter Radiokören i Berwaldhallen, Stockholm - en återbudsplats

Gratis drop-in bowling på Falun Bowling & Krog onsdag 27 mars 10-14

SPF Seniorerna Faluns 40-årsjubileum 4 maj 14.00: Nostalgishow med Björn Hemstad

SPF Seniorerna Faluns 40-årsjubileum 4 maj 18.00: Jubileumsfest

190323 Kommer det att hända något med trygghetsboenden nu?

Det är inte lätt att veta om det är valfläsk inför omvalet eller om vår förenings trygghetsboendegrupp äntligen har lyckats påverka politikerna så att de inser att det behövs göras aktiva insatser för byggandet av olika typer av äldreboenden i Falun. För nu tycks alla partier försöka övertrumfa varandra i frågan i olika insändare i dagspressen. Dessutom ett brandtal för ett Seniorernas hus. Håll tummarna för att frågorna inte glöms bort efter valet!

190318 Ryska Nationalbaletten på Cirkus

Ryska Nationalbaletten från Moskva gästspelade i mars på Cirkus i Stockholm med baletten Svansjön, tidernas mest populära balettklassiker med musik av Tjajkovskij. SPF Seniorerna Falun hade lyckats komma över 45 biljetter, och vi som hade turen att vara med fick uppleva en överdådig fest för ögat och örat, även om musiken inte framfördes av en levande orkester utan var förinspelad.

190322 Dubbelt upp vid studiebesök på Falu Rådhus

Alla falubor känner naturligtvis igen stadens rådhus där det ligger vid Stora Torget. Men alla har antagligen inte varit inne i det och sett hur det ser ut där. Det fick som resultat att när programkommittén bjöd in till ett studiebesök och visning fick de omedelbart dubblera visningarna eftersom intresset var så stort.

190319 SPF-seniorer besökte Museum och provade öl

En riktig vårdag med strålande solsken men ännu ganska mycket snö på marken begav sig ett gäng SPF:are iväg med buss för att först besöka Mentalvårdsmuseet i Säter och därefter fortsätta till Oppigårds bryggeri (strax utanför Hedemora) för ölprovning och middag.

190319 Det blev skidåkning i Gyllbergen!

Snö som övergår i regn på söndag, snöblandat regn på måndag morgon - då bestämde jag mig för att ställa in tisdagens skidåkning! Som tur var avvaktade jag och fick kontakt med spårpatrullen i Gyllbergen, som höll på att packa 25 cm snö som kommit under helgen och skulle göra nya spår på tisdag morgon efter nattens frostgrader.

190319 KGK-1 på besök hos Tiskens Vänner

Gamla arbetskamrater som har vuxit upp i Falun brukar, med en nostalgiskt drömmande blick, berätta om hur de i sin ungdom åkte ångbåt över Tisken, från ångbåtskajen (nuvarande Tisken-parkeringen) till Folkets Park på Kvarnberget.

190313 Medlemsmöte med inblick i digitala media

Med mobiltelefoner och "paddor" i högsta hugg, samlades ett 40-tal medlemmar på medlemsmöte den 13 mars. Anledningen? Dalarnas Tidningars chefredaktör Helena Nyman och redaktionschef Erik Nyholm skulle informera oss om hur vi utnyttjar de digitala plattformarna kopplade till Dalarnas Tidningar.

190312 En fantastisk skiddag i Sörskog

Ytterligare en helt fantastisk skiddag. Solen sken och vindkraftsnurrorna i Sörskog stod stilla! Skidspåren var flera cm djupa. Lite barr och lite yrsnö hade kommit i spåren dagen före. Vi var 17 åkare denna dag. Åtta damer, varav sex kom från Tersen! Två personer som var med för första gången i år var Lars Lindborg och Bo Thorngren. Bo är välkänd sedan tidigare år.

190312 Öppet brev: 500 hushåll vill ha Trygghetsboende i Falun – men ingenting händer!

Vad tänker de olika politiska partierna göra när det gäller trygghetsboenden? Läs vår förenings debattinlägg i FK inför valet.

Utan läkemedelsstatistik riskeras vårdens jämlikhet

Läkemedelsstatistik behövs för att kunna se om vården i Sverige är jämlik. Men nu försämras möjligheterna att kunna se hur vissa läkemedel förskrivs efter en dom kammarrätten.

Eva Eriksson ryter ifrån i Expressen om de försvunna pensionspengarna

Expressen redovisar idag statistik som SPF Seniorerna har tagit fram över vad anställda inom tio vanliga yrken kan förvänta sig i pension.

Uppdaterad rapport: Seniorernas bidrag till sysselsättningen 2018

Läs SPF Seniorernas uppdaterade rapport om seniorernas bidrag till sysselsättningen i Sverige, som har mer än fördubblats sedan år 2005.

Förbundsordförande Eva Eriksson i samtal med socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S)

Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för samtal om pensionssystemet

Trädgårdsintresserad? Gå med i vår nya Facebook-grupp

För trädgårds- och odlingsintresserade SPF Seniorerna-medlemmar finns nu en nystartad Facebook-grupp. Den är till för er som vill diskutera, tipsa, fråga och känna gemenskap med andra trädgårdsintresserade seniorer - oavsett om du odlar i trädgård, växthus, balkong eller bara har några krukor inomhus.

Kontanterna kvar - kräver landets seniorer

Möte mellan Sveriges fyra största seniororganisationer och statssekreterare Ulf Holm på Finansdepartementet

Nya regler påverkar tjänstepension och skatt

I Expressen kommenterar SPF Seniorerna de nya reglerna som påverkar skatt, tjänstepensionsutbetalningar och individens helhetssyn på sin ekonomi

SPF Seniorerna i samtal med Kommunal

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson i möte med Kommunals ordförande Tobias Baudin om äldreomsorg och pensioner

Ännu en rapport som visar att pensionssystemet inte fungerar

15,6 procent av Sveriges äldre lever på en ekonomisk nivå där fattigdom riskeras, enligt siffror från SCB. SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson kommenterar i Expressen.

Gemensamt brev till Skatteverket

SPF Seniorerna tillsammans med övriga seniororganisationer har skrivit ett brev till Skatteverket med anledning av konsekvenserna för enskilda pensionärer av de nya reglerna för arbetsgivardeklarationer på individnivå

Res i Picassos fotspår

Till franska Pyrenées-Orientales sökte sig Picasso, Matisse, Dalí och Sigrid Hjertén och inspirerades till explosioner i färg. Finns magin kvar idag?

”Dränera inte Stockholms äldreboenden”

Att plocka ut 40 miljoner ur Micasa fastigheter istället för att använda dem till vård- och omsorgsboenden är oacceptabelt, menar skribenterna.

"Jag går bara på lust"

Komikern Babben Larsson skyggar inte för jobb, bara hon får vila lite emellanåt. Idag vet hon var gränsen går.

"Äldre ska inte utsättas för brott"

Skärp straffen för äldrebrott, öka kunskapen kring äldres utsatthet och stärk äldres beredskap, skriver två Kristdemokrater.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Daladistriktet

Kommer du ihåg? Klicka för att lyssna.

Aktuella kampanjer från vårt förbund