”Digital” hjälp med ”hur det fungerar”

Här är länkar till ett antal webbplatser där det finns utbildningsmaterial att se och lyssna på.

Grundkurs i hur du använder din telefon

I projektet Inte ensam har man tagit fram videoinstruktioner i hur man använder sin telefon, såväl för iPhone- som Android-telefoner. Och även hur man kan nyttja Google på ett bra sätt. Klicka här.

Digitalhjälpen

På uppdrag av regeringen har Post- och telestyrelsen (PTS) tagit fram en webbplats som ska ge hjälp att förstå och använda digitala tjänster och verktyg. På Digitalhjälpen finns information, steg-för-steg-guider, instruktionsfilmer och tips. Klicka här.

SeniorNet Studera

På den här webbplatsen finns samlat ett antal korta instruktioner om olika företeelser på webben. Klicka här.

Länsstyrelserna har tagit fram manualer för digitala betalningar - nu även instruktionsfilmer

Användaren guidas steg för steg genom processen att ladda ner och komma igång med BankID och Swish. Klicka här för filmerna (en bit ner på sidan).

Digitala jag

Detta är en onlineutbildning framtagen av Google digitalakademin och Arbetsförmedlingen. Klicka här.

Appen Dagny - "torrsimma" på nätet

Med appen Dagny kan du träna på att använda internet och utvalda appar. Till exempel att använda mobilt Bank-id, skicka mejl och köpa en e-biljett till kollektivtrafiken. Det kan liknas vid ”torrsim” som vi fick göra i simskolan i vår barndom innan vi släpptes ner i vattnet för att simma ”på riktigt”. Klicka här.

Digitala möten

Det pratas mycket om olika former av digitala möten. På förbundets webbplats finns det bra material så att man kan lära mer. Klicka här.

BankID och Swish

Svenska Bankföreningen och Sparbankernas Riksförbund har en gemensam informationssatsning för att motivera flera att ta steget in i den nya digitala världen med bland annat BankID och Swish. Klicka här.

Göteborgs stad

Vi är inte ensamma om att ha gjort en sammanställning av sidor som kan vara nyttiga att ta del av. Göteborgs stad har gjort en motsvarande, kanske tycker du att deras är bättre och mer fullständig? Kolla här.