190324 Skidutflykterna är avslutade för säsongen

Vi hade en underbar utflykt förra tisdagen till Gyllbergen. Vi avslutar med den i minnet. Det skulle nog gå att fortsätta, men isigt och nu har det blåst ner barr och kvistar också.Vi har haft flera riktigt fina utflykter den här säsongen.

Vi började vid Stångtjärn och hade tur så vi kunde fika inne i stugan, när vi var så många.

Sedan har vi varit vid Karlsbyhedens Folkets hus, Pumpen i Hosjö och tre gånger i Sörskog innan vi avslutade med Gyllbergen. Vi har varit mellan 13 och 20 åkare vid dessa tillfällen.

Här ser vi bilder från Karlsbyheden och Gyllbergen:

Dessutom åkte vi i Vasaloppsspåret tisdagen för Vasaloppsveckan. Här är gänget samlat före start från Oxberg:

Under den veckan åkte vi StafettVasan med två lag,som i stort sett följdes åt till Hökberg, innan första lagets kanon, Calle Bergström, åkte från andra laget med en halvtimme. Det var ju bra att han åkte sista sträckan, så lagen kunde hålla ihop så länge.

Här har vi Birgitta Johansson, som åkte från Evertsberg till Oxberg dressad som snöängel.

Totalt har 46 personer deltagit i skidutflykterna. 141 "skidutflykter" har det blivit sammanlagt i vinter. Förra året var det 163, men då var det tre tillfällen i december, medan i år började vi först den 15 januari.

Den flitigaste deltagaren har varit Lars Tysk, som varit med vid 8 av de 9 tillfällena. Han har varit med från första säsongen 2012, och alltid tillhört de flitigaste.

Här ser vi Lars till vänster tillsammans med vår åldersveteran, Erik Nirs, 85+.

Nu tar jag semester och tackar er alla för underbart sällskap under denna vinter.

Jag kommer tillbaka med nya långvandringar i början på november. Det finns några förslag till vandringar, men goda förslag är alltid välkomna.

Mats Hiertner