190205 Skidåkning i Sörskog och vintervandring vid Varpan

Ingen hade åkt in på parkeringen när vi kom till Sörskog! Det hade snöat 5 cm pudersnö. Det gjorde att vi kunde ta på oss skidorna uppe på parkeringen och åka ner till starten, det har jag aldrig varit med om tidigare.

Här gör vi oss i ordning och åker från parkeringen:

Det gjorde ju dock att vi var tvungna att själva spåra åt oss. Men vi har otroligt sega, starka, uthålliga åkare i gänget.

Jag tar risken att nämna några: Bo Marklund, som åkte först och spårade hela 12 km slingan. Inger Olevik som fick spåra en stor del av 7 km. Lars Tysk som åkte hela 7 km spåret i riktigt mjuka spår. Kristina Holmberg, som drog mig över Koltjärnsberget.

Hon bara stakade på med bara Bo före i spåret. Hon måste ha starka vrister att hålla balansen med, spåren var inte djupa, utan snarare som valkar. Hon hade lite dåligt fäste - hon brukar ha TOKO-valla. Jag hade bättre fäste med SWIX violett men det högg på slutet, så jag genade de sista km.

Alla åker inte så långt. Några genar och några vänder, så alla kategorier kan vara med.

Vi var 13 åkare, som träffats vid PREEM-macken i Falun och samåkte upp till Sörskog. Siv Person Härtull var med för första gången. Välkommen!

Nästa vecka kan jag inte vara med.

Var vill ni åka: Sörskog - inga problem. Pumpen eller Karlsbyheden - kan å, men rätt personer måste vara tillgängliga. Någon nämnde att det finns vackra utsikter vid Bergebo. Här måste vi även få kontakt med rätt person.

Hör gärna av er med åsikter!

StafettVasan

Vi är sju åkare som kan tänka att vara med i år:: Bo, Kristina, Ola, Leif, Ulf, Björn Linden (?) och jag.

Mats I har deltagit tidigare. Gustav har varit reserv. Sedan har vi åtminstone Tor, Hans, Håkan, Bengt, Karin och Inger, som skulle kunna vara med och åka en kortare eller längre sträcka.

Vi åker inte för att vinna, så även om man inte åker så fort får man gärna vara med. Kortaste sträckan är bara 9 km. Den som deltagit flest tisdagar väljer sträcka först!

Hör av er! får vi ihop 10 personer och kanske någon reserv, så köper vi en till startplats!

Vintervandrarna

Det var tungt för vintervandrarna i all nysnön. Dom undvek berget och gick ner till sjön i stället.

Här är dom samlade vid Bojsen Beach, vid Varpan bakom Brandstationen.

Det blev sex personer och två hundar den här gången.

Tack Tomas och Birgitta för bilder.

Mats