Efterlysning: Värdinnor/värdar

UR Samtiden - Försök inte lura mig!

Seniorgolfen - nu är den slut för i år

Men det kommer väl en ny vår? Tills dess rekommenderar Sven Olsson skridskoåkning. Läs här om sommarens spelomgångar.

Äldreomsorgen behöver både strukturförändringar och pengar

Det skriver SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och SPF Seniorerna Faluns ordförande Anders Sätterberg i en debattartikel i DD.

Regnig finalvecka för digitala tipspromenader – 2 vinnare utsågs

Vädrets makter var oss inte nådiga under finalveckan. Det regnade i princip varje dag ihållande och mycket. Vår regnmätare tömdes två gånger, totalt blev det drygt 50 mm regn. Mellan regnuppehållen var det sju tappra lag som gick tipspromenaden.

201005 Styrelsens sammanträde

Styrelsen hade sitt första höstmöte i våra lokaler på Åsgatan måndagen den 5 oktober. Vi var en reducerad skara men beslutsmässiga. Mötet hade sin huvudsakliga inriktning på nästkommande verksamhetsår samt förberedelser för Årsmötet.

Körledare avtackad i Coronatider

Körsång, presenter, bubbel och kaffekalas var ingredienserna i det möte på Staberg då 35 sångare i Falu SPF-kör avtackade sin ledare Margareta Åberg sista onsdagen i september. Att det skulle dröja så länge innan vi fick träffas för att tacka Margareta hade vi inte kunnat föreställa oss när vi senast övade i början av mars. Som vi hade längtat att få sjunga i kör med våra vänner och att få hylla och tacka Margareta för de 12 år hon varit vår körledare!

Dragningslista för sommarens Motionera-mera-lotteri

Friskvårdskommittén har träffats och förrättat dragning efter sommarens motionsaktiviteter.

Aktuellt från Kommunala pensionärsrådet

De möten som skulle ha hållits med KPR är inställda på grund av coronapandemin men arbetsutskottet har haft sammanträde via internet vid tre tillfällen.

200916 Rock på Lilltorpet

Vi fick en nostalgistund, vi som kommer ihåg bardotrutigt, skumgummiunderkjolar, snäva jeans och brylkräm. Alltså vi som var med på 1950- och 60-talen. Nostalgistunden fick vi i dansrotundan på Lilltorpet under två föreställningar onsdagen den 16 september, den tredje kommer den 23 september – alla tre föreställningarna fullbokade. För nostalgin stod PRO Rockers.

200914 Rapport från styrelsens septembermöte

Styrelsen hade även förlagt sitt möte i september till Karlsby fäbodar i utomhusmiljö och med iakttagande av behöriga avstånd.

Coronans år 2020

Det talas mycket om ensamhet och isolering i dessa pandemi-tider och visst är det ledsamt att inte kunna resa eller träffa familjemedlemmar och goda vänner men min erfarenhet är att restriktionerna har gett anledning att återknyta kontakt med gamla vänner via telefon, FaceTime, SMS och andra sociala medier. Det finns ljuspunkter och positiva händelser i pandemi-tider!

Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

Eva Eriksson om de nya rekommendationerna: glädjande

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar de ändrade rekommendationerna för 70 år och äldre. Det är glädjande att vi seniorer nu omfattas av de allmänna rekommendationerna, nu måste också andra ta ett större ansvar.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Digital hälsning från Eva Eriksson

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson gläds över de aktiviteter som trots pandemin pågår ute i landet. Vi behöver varandra ännu mer i dessa tider och vi behöver också bli fler som går med i SPF Seniorerna, säger Eva. Se hennes digitala hälsning här.

Eva Eriksson i Seniorradion om pensioner

Seniorradions Rolf Vingemar har samtalat med SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson om pensioner och om bristerna i pensionssystemet. Lyssna på radioprogrammet här.

Skydda äldre från brottslingars efterforskningar

Man bör själv få bestämma om uppgifter om en själv ska publiceras på digitala söktjänster. Det menar SPF Seniorerna som skrivit till justitieminister Morgan Johansson.

Webinarium om vård och omsorg – vad vill du ha svar på?

SPF Seniorerna kommer inom kort att arrangera ett webbsänt seminarium om aktuella sakfrågor som rör vården och omsorgen om äldre. Har du som medlem frågor eller funderingar du vill ha svar på?

Seniorpolitiskt webbmöte

Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna, och riksdagsledamot Ann-Britt Åsebol (M) diskuterade idag aktuella seniorpolitiska frågor som bostäder och pensioner under ett webbmöte.

Möte med SKR om resurstillskott och långsiktig planering

Samtalet med SKR (Sveriges kommuner och regioner) handlade om hur kommunerna nu ska hantera de extra tillskott man fått från staten för äldreomsorgen men också de mer långsiktiga frågorna.

Nya smaker

Med ganska vanliga ingredienser kan man få till spännande rätter om man tänker lite nytt. Det har kokboksförfattaren Jessica Frej gjort, och bjuder här på läckra vegetariska recept, alla för fyra personer. Lätt att göra, gott att äta!

Polens okända pärla

De masuriska sjöarna är ett naturskönt område i norra Polen. Men mitt i idyllen bland kanaler och båtar finns också spår från en mörkare tid.

SL backar – inga böter om du inte kan köpa giltig biljett

Kritikstormen fick SL att ändra sig. Om du inte har möjlighet att köpa en giltig biljett ska du inte tvingas betala böter vid en kontroll.

”Det känns så bra långt in i hjärteroten”

Hon har kämpat hårt mot särbehandlingen av 70-plussarna. När de särskilda reglerna nu faller är lättnaden stor hos Barbro Westerholm.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund samt medlemsförmåner