Nyheter

Digitala betalningar med telefon eller läsplatta - Manualer

Manualer för betalningar i Smartphone, Läsplatta och Iphone har tagits fram. Under tiden 6-14 juli är det även möjligt att få telefonsupport.

Kåserivandring på VikingaTider

Det kom ett trevligt tips på guidade kåserivandringar i kultur och natur för seniorer, anordnad av VikingaTider. Det är i Löddeköpinge varje tisdag eftermiddag under hela sommaren. Vandringarna är kostnadsfria för medlemmar i SPF men man måste föranmäla sig. Läs mer i inbjudan nedan!

Är du nyfiken på digitala möten?

I denna speciella tid då det inte är tillrådligt med fysiska möten, har digitala möten blivit ett allt vanligare sätt att träffas. Både privatpersoner och t ex föreningsstyrelser kan ha stor glädje av att veta hur det fungerar med digitala möten, och det är inte svårt. Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in till ett digitalt möte den 23 juni klockan 10–12. Det är fritt fram för alla som vill, att klicka på en länk i bifogad inbjudan och prova hur det går till. Personal från SV finns på plats för att hjälpa till och svara på frågor. Inbjudan finns nedan. Alla är välkomna!

DM i golf och pargolf i augusti

Glada nyheter för alla golf-älskare: Distriktsmästerskapen i golf och pargolf kommer att anordnas i Kävlinge 4 augusti och i Bosjökloster 28 augusti.

Ändrade telefontider Distriktskansliet

Från och med denna vecka har Distriktskansliet i Höör infört ändrade telefontider med anledning av corona-krisen. Ny telefontid är måndag-torsdag kl 10-12 tills vidare. Välkomna!

Premiär för nyhetsbrev från Skånedistriktet

I dagarna har SPF Seniorerna Skånedistriktet för första gången skickat ut ett digitalt nyhetsbrev till alla medlemmar med registrerat e-postadress. Tanken är att nyhetsbrevet i fortsättningen kommer att skickas ut ungefär en gång i kvartalet. Premiärnumret innehåller bland annat en trevlig presentation av den nya distriktsstyrelsen.

Idébanken – programtips från föreningar till föreningar!

I denna tid då Corona-viruset ställer till med stor oreda både i samhället och föreningslivet kan det vara skönt att blicka framåt med planering inför höstens och vårens aktiviteter. På hemsidan under ”Aktiviteter” finns nu en uppdaterad sida med många tips på föreningsaktiviteter och programidéer.

Videosamtal med nära och kära

Att prata med sina vänner, sin familj och barnbarn – och samtidigt se dem – är ett trevligt alternativ till att umgås, inte minst nu när alla äldre uppmanas att inte träffa andra på grund av riskerna med Corona.