Onsdag 9 juni: Torsten Hedbom - Produktutveckling och upptäckarglädje även som senior och pensionär

Detta blir vårens sista medlemsmöte och förhoppningsvis det sista digitala mötet. 

Föredragshållare är Torsten Hedbom, som även  är med i programkommittén. Torsten är kemiingenjör från gymnasiet i Gävle och har läst papperskemi på KTH. Han flyttade till Stockholm 1975-1980 och arbetade på Kema Nobel som forskningsingenjör och utvecklade papperskemikalier.

Flyttade till Falun 1980 och började arbeta med kosmetik och hårvård på Playtex Wallco som produktutvecklare. Firman uppköptes av Mölnlycke 1983. Han arbetade med många kända märken även för SCA. 1995 köptes firman upp av Cederroth, Han blev utvecklingschef och ansvarade för hygien, hudvård, hushållsprodukter och miljö. Firman köptes upp av Orkla.

2017 gick han i pension, men han nöjde sig inte med det. Han hade många idéer om att utveckla miljövänliga produkter för tvätt, disk, städning mm.  Han har utvecklat en hel serie kallat Ocean Five i samarbete med Krämfabriken i Borlänge och det är det föredraget kommer att handla om.

Vi har valt att hålla föredraget som en intervju. Intervjuare är Rolf Egil Bergström, välkänd journalist och bl. a chef för Radio Dalarna 1977-1991.

Klicka här för ett referat från intervjun.