Välkommen till Daladistriktet

Aktiviteter

december 11

Distriktsstyrelsemöte

  • 2019-12-11T09:30:00.0000000
  • FALUN
mars 19

Årsmöte

  • 2020-03-19T12:00:00.0000000
  • LEKSAND

Distriktet har bytt lokal.

Daladistriktets expedition har nu flyttat till "Gamla Stadshotellet", Åsgatan 37 i Falun, omedelbart norr om Rådhuset. Expeditionen är öppen tisdagar kl 9.30 - 11.30

Ett filmprojekt för dig?

Är du född mellan 1937 och 1947? Berätta då om dina filmminnen.

Möte med representanter från riksdagens socialutskott

SPF Seniorerna träffade i dag Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagens socialutskott. Vid mötet medverkade utskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson (KD), gruppledaren Camilla Waltersson Grönvall (M) samt ledamöterna Ulrika Heindorff och Lars-Arne Staxäng, båda (M).

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

Boendeformen byggemenskaper ges möjlighet att söka startbidrag

Regeringen har fattat beslut om att det nästa år ska bli möjligt för byggemenskaper, i form av en ekonomisk förening, att söka startbidrag för ett flerbostadshusprojekt. Utredningen SOU 2015:85 – "Bostäder att bo kvar i" lanserade idén, med tanken att byggemenskaper skulle vara en bra form för byggande av seniorbostäder.

Möte med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Pensionsfrågan stod i fokus under gårdagen när SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Lovar initiativ mot äldres ensamhet

Lärorikt och inspirerande. Två ord som fyra riksdagspolitiker använder för att sammanfatta sitt möte med SPF Seniorerna.

Stulna kortuppgifter kostar miljarder

Kostnaderna för samhället till följd av kortbedrägerier skenar. Förra året handlade det om två miljarder, enligt en ny studie.

Så blir din nya pension

När de nya pensionerna träder i kraft från årsskiftet står det klart att det i många fall inte har lönat sig att ha arbetat ett helt liv.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser