Mars 2017

Månadsmöte i Nordtorp

Torsdagen den 21 mars hade SPF Tre Äss sitt månadsmöte i SOK-stugan i Nordtorp. Mötet var välbesökt med ca 75 deltagare.

Mötet inleddes med att ordföranden Sven Fagerberg hälsade alla välkomna. Han passade samtidigt på att ge lite information om följande:

  • Jubileumsfesten, 21 april
  • Östgötaresan (praktiska detaljer kommer)
  • Temadagen "Brott mot äldre", 19 april

Dagens huvudnummer var musikunderhålning av Bredareds drängar med sättningen gitarr, trummor och dragspel. Spelmännen presenterade sitt program som att de skulle spela "lite av varje", ett löfte de väl infriade med ett brett spektrum av musik där det förekom såväl visor som välkända pop- och danslåtar och rena jazznummer.

En pikant detalj var att en av våra medlemmar, Bertil Svensson, kom på att han hade haft en av deltagarna i Bredareds drängar, Sten Svantesson, som elev när han i början av sin lärarkarriär hade tjänst i Bredared. Bertil grep mikrofonen framme vid podiet och berättade några anekdoter från sin första tjänst som lärare i Bredared.

När musikerna fick sin välförtjänta paus var det dags för kaffe där vi bjöds på färdigbredda frallor och rulltårta. Under kaffepausen såldes även de sista lotterna och sen var det dags för dragning.

Dragningsförrättare den här gången var Kent Carlsson som också visade sig vara en god historieberättare och lyckades överraska deltagarna med några historier som väckte stor munterhet av skrattsalvorna att döma.

Efter kaffe och lotteridragning var det återigen dags för Bredareds drängar som nu även spelade ett antal låtar som önskats av mötesdeltagare.

Ordförande Fagerberg tackade musikanterna som fick varma applåder. Därefter var mötet slut och lokalen tömdes snabbt i vanlig ordning.