April 2019

SPF Seniorerna Tre Äss månadsmöte i Sandhults församlingshem tisdagen den 16 april.

SPF Seniorerna Tre Äss hade sitt månadsmöte i Sandhults församlingshem tisdagen den 16 april.

Mötet följde det gängse formatet med "incheckning" och lotteriköp i entrén varefter deltagarna bänkade sig för lite informellt prat.

Ordförande Sven Fagerberg hälsade deltagarna välkomna genom att berätta om några påskhyss som de gjort i hans barndoms Norrköping. Vi konstaterade att påsksederna nog varierar över landet. Sven påpekade också att nästa dag är dymmelonsdag. Detta verkade dock de flesta delatagare känna till.

Dagens huvudattraktion bestod av Trio MIE, bildat av begynnelsebokstäverna i sångarnas namn, Maj-Lis, Ingemar och Eva. Trion underhöll oss med en rad sånger, såväl kända som mindre kända, vars innehåll i huvudsak handlade om hopp, kärlek och naturen.

Efter ett rejält sångpass fick trion vila sig medan vi ägnade oss åt kaffe med fralla och toscakaka. Sorlet steg och deltagarna verkade trivas.

Sven Fagerberg passade på att informera om promenaderna med äldre som sker en onsdag varje månad, nästa gång inträffar den 8 maj. Det skulle behövas några fler frivilliga krafter som hjälper till med de gamla. Vår traditionella gökotta infaller den 21 maj kl 9 i Sjömarken. En glad nyhet presenterades av Sven; föreningen har fått 18000 kr i bidrag från kommunen till internet i Seniorcenter. Vi tackade slutligen Sandaredsgänget som denna gång ordnat det praktiska.

Caisa informerade oss om höstens resa i Göteborgs skärgård. Anmälan senast 20 juli till Caisa.

Efter all denna information var det åter dags för trio MIE att underhålla oss. Många låtar blev det. "Vi sjunger korta låtar så att vi hinner många", skämtade gruppens manlige sångare Ingemar. Avslutningsvis fick vi alla stämma in i den kända schlagern "Man ska leva för varandra".

Sven tackade gruppen för underhållningen och påpekade att det var fina budskap som framfördes i de sista låtarna.

Efter lotteridragningen avslutades mötet.

Text och bild: Lars-Erik Jonsson