03-15 Hjalmar

Hjalmarrevyn

Peter Flacks revy – Hjalmar mot ljusare tider i Brevens bruk 2024 03 15

SPF Tuna-Säter har varit och sett Peter Flacks revy ”Hjalmar – mot ljusare tider”. Vi hade denna gång en något längre bussresa framför oss när vi äntrade bussen på morgon för vår resa mot Brevens bruk. Resan gick, som vanligt, i lugn och trygg fart och under tiden roade vi oss med ett musikquiz där vinnaren hade 44 poäng av 49 möjliga poäng och en del historier gjorde att vi blev varmkörda i våra skrattmuskler.

Vid ankomst till teatern väntade vår teatersupé som både vi och våra smaklökar fick njuta av.  När vi hunnit fram till efterrätten kom även Peter Flack och hälsade oss välkomna och eftersom vi var från Dalarna så frågade han nyfiket om Vasaloppet och blev mäkta förvånad när han fick veta att vi  i vårt gäng hade  två verkliga veteraner som kört 50 resp. 54 Vasalopp. 

Ja, han blev så imponerad att han senare i inledningen av föreställning nämnde våra veteraner som också imponerade den övriga teaterpubliken. När så föreställning började var det full fart, roliga historier varvades med sång, musik och sketcher. Många sketcher med  igenkännande händelser såsom Allsång på Skansen för att inte nämna På spåret, där en enda man spelade såväl programledarna som de tävlande som imiterades med tal och gester. Våra skrattmuskler fick mycket motion denna eftermiddag och efter ett kortare stopp i Örebro på vår hemresa kom vi hem efter ytterligare en resa med trevliga och nöjda resenärer.

Text och foto

Laila Andersson