12-16- Jul

Julfest i Coriandergården Säter.

Det finns en längtan att träffas, lyssna på sång och musik inför julhelgen. Vi brukar få besök av smålucior från närmaste förskola, men under rådande förhållanden är det inte rådligt att blanda små barn med äldre. Orion-körens damerna med glitter i håret var som lucior och herrarna dagens stjärngossar.

Kören under ledning av Olle Gustafsson och med Jean Larsson på flygel framförde många kända och okända lucia och julsånger. Publiken sjöng ofta med men när kören sjöng ett potpurri som kallas julstress med 26 visor på 2 min och 5 sek. hängde ingen med.

Första delen avslutades med att Nils Åke Johansson var solist i, Det susar genom livets strid. Sedan serverades en härlig jultallrik från Gofood och många blev lyckliga vinnare i lotterierna.

Efter några sånger i avdelning två frågade Olle, tröttar vi ut er med all sång?  vi har inte sjungit på två år så nu är vi sugna på att sjunga. Alla ville höra mera av en kör som tränat och bjudit på en bra underhållning. Det avslutades med, Nu tändes tusen juleljus och ordförande Birgitta Thurin tackade alla som bidragit till en trevlig eftermiddag och önskade alla En God Jul och Gott Nytt År.

Text och bilder Gunnar Olsson

Bild 141842 Olle Gustafsson leder kören