11-29 Christina Frid

Christina Frid besökte SPF Tuna-Säters sista cafémöte för året

Christina Frid besökte SPF Tuna-Säters sista cafémöte för året

Vi var ett femtontal som vågade oss ut trots snöyran för att lyssna på när Christina Frid berättade hur det var att paddla kajak i Tyskland. Det hela började med ett reklamblad som berättade om ”Tysklands Venedig”. 

Tillsammans med tre väninnor bilade hon ner till södra Tyskland, till Spreewald, med kajakerna på taket. En av de som var med är också med idag, Inger Hester, och tillsammans tar de oss med på en fin färd på några av de många kanaler som det fanns att välja på i området. Det var bara polisen som fick använda motorbåt. Alla som bodde längs kanalerna hade en Kahn, en flatbottnad båt som framfördes genom stakning i det grunda vattnet. Christina visade många vackra bilder där båtarna glider fram under ett grönt valv av växtlighet. 

Efter kaffepausen berättade Christina också om när hon tillsammans med sin man paddlade kajak längs hela Sveriges kust. Mer än 300 mil blev det, i etapper på 20-40-tals mil, och tog cirka tio år att genomföra. Vi tackade Christina och Inger och hälsade dem välkomna tillbaka för att berätta om fler intressanta resor.

Text Birgitta Thurin Foto Gunnar Olsson