04-18 Tommy Gunnars band

SPF Seniorerna Tuna-Säter träffades i Gustafs församlingshem för en trevlig eftermiddag. 

Vi var ett 60-tal seniorer som fick lyssna till Tommy Gunnars Band från Rättvik. De bjöd på ett varierat utbud av kända melodier. De började med Stockholmslåten som vunnit en tävling på Skansen på 1940-talet. Längtan till dig, Down to the River, Turismens klagan med flera och så fick vi sjunga med i Gulli-Gullan. De avslutade första avdelningen med Gunnar Vägman.

I pausen blev det goda smörgåsar, kaffe och kakor. Några, ganska många faktiskt, hade också turen att vinna fina vinster på dagens lotteri. Sedan var det dags för andra akten. Tommy, Kalle och Rolf började med en önskan från kassören, Rosa på bal.

Tommy hade gjort om texterna till några låtar till Rättviksmål. En countrylåt Take Me Home, Country Roads, en discolåt I Will Survive och Stockholm i mitt hjärta, som i alla Tommys texter handlade om Siljanstrakten istället. Vi tackade Tommy Gunnars Band med varma applåder och varsin SPF-keps. 

Vi passade också på att avtacka Sören Ericson för hans insatser i föreningens valberedning. Med ett leende på läpparna efter all härlig musik var det så dags att bege sig hemåt.

Text och foto Birgitta Thurin