04-13 Heinz

Heinz Richard besökte cafémöte med SPF Tuna- Säter.

SPF Seniorerna Tuna Säter besöktes av Heinz Richard där hans berättelse fortsatte efter att han förra gången besökte oss för lite drygt 1 år sedan.

Han jobbade som vågmontör i 10 år fram till 1967, tills ryggen sade stopp. Då började han läsa in årskurs 7 – 9, fortsatte att läsa till psykolog och 1975 var han klar legitimerad psykolog.  Han tog jobb som ”hemma hosare” som det hette på den tiden.

Han jobbade hos en ensamstående 3-barnsmor, där var han stöd i det mesta som gällde ett vardagsliv. Det blev ett hjärtligt möte med denna familj som fortfarande till dags datum ligger honom varmt om hjärtat och han har fortfarande kontakt med familjen.

Sammanlagt hade han kontakt med 9 familjer, alla familjer döpte han till Andersson 1, Andersson 2 osv det var enklast så när familjerna ofta hade utländska namn.

Han berättade några anekdoter från den tiden med familjerna. Heinz har haft ett antal olika spännande jobb. Vågmontör 10 år, psykolog och stödperson i 10 år och vid 70 års ålder som guide i Falu gruva.

Vi var 10 personer som lyssnade till Heinz denna gråmulna aprileftermiddag. Vi avslutade eftermiddagen med egen medhavd fika. 

Text Helena Johansson

Foto Gunnar Olsson