12-03 Nora

SPF Tuna-Säter har varit till Nora på julmarknad

 

I visan handlar det ju om tre små gummor som ska till marknaden i Nora, men idag var det en betydligt större skara, och för den delen även en och annan gubbe som åkte buss till marknaden.

Resans första stopp blev förmiddagsfika på Bergsgårdens Hotell och konferens i Guldsmedhyttan. Vi serverades stora fina julsmörgåsar med pålägg av julens läckerbitar och på det fick vi sedan en god julkaka till kaffet. Det lät sig väl smakas.

Resan gick vidare till Nora där vi välkomnades av turistguider som visade oss vägen till p-platsen för dagen. Förväntansfulla och med känslan av julstämning gick var och en ut på sin egen marknadstur. I kyrkan hölls konsert som man kunde njuta av, någon gick på konstutställning men de allra flesta gick på shoppingrunda bland alla marknadsstånd som lockade med frestelser av olika slag. Butikerna höll dagen till ära öppet och den som kände för att prova på Noras egen specialitet, Nora-glass, hade chansen att göra det.

Med prasslande påsar och nöjda passagerare kunde vi lämna Nora för den här gången. Lugnt och tryggt kom vi några timmar senare hem igen och med en önskan om God Jul skildes våra vägar denna gång.

 

Laila Andersson