08-18 Ryman

SPF Tuna-Säter startar höstens aktiviteter

 

Äntligen var det dags för SPF Tuna-Säters första månadsträff för hösten. Det hölls i församlingshemmet i Torsång den 17 augusti och lockade ca 50 åhörare.  Ann-Christin Hedberg hälsade dagens föreläsare Stina och Göran Ryman varmt välkomna.

 

De inledde med att berätta hur det kom sig att de började resa. Göran hade nämligen blivit anfallen av en björn och det blev mycket uppmärksammat. En filmare vid namn Stefan Quinth sökte upp Göran och intervjuade honom och råkade nämna att han skulle resa till Kodiak och filma björnar. Kodiakbjörnen är världens största brunbjörn. Lite grann till sin egen förvåning med tanke på vad han varit med om frågade han om han fick följa med. Det fick han och frun följde också med. Vi fick se fantastiska filmer och bilder på björnar och naturen.

 

Efter en stund blev det avbrott för kaffe och gott kaffebröd samt dragning av lotteriet.

 

I andra delen av programmet berättade de om en resa till Namibia och visade otroligt vackra bilder på djur men också på människor de mött. De gjorde bland annat ett besök hos Himbafolket i norra Namibia. De kallas för det röda folket. 

 

Stina och Göran tackades med varma applåder och Ann-Christine överlämnade SPF-sjal och keps.

 

Text Margareta Eriksson

Foto Ryman