10-14 juni: Dalslandsresa

Upplev "Sverige i miniatyr"!

Klicka här för att anmäla dig, tidigast 12 mars.

Är du ännu inte medlem i SPF Seniorerna Falun men vill bli - klicka här.

Vi reser med Hedmans Buss från Falun kl 09.30. Vi bor på Dalslands Folkhögskola i Färgelanda.

Dag 1
Avfärd från Falun. Under resan stannar vi och äter lunch på Rottneros Park och får en guidad visning i parken. Ankomst till Dalslands folkhögskola i Färgelanda, incheckning, middag, presentation av programmet.


Rottneros Park

Dag 2
Vårt första stopp för dagen är den vackra brunnsparken och örtagården i Dals Rostock. Därefter fortsätter färden till Upperud där vi börjar med lunch på Upperud 9:9 och efter lunch besök på Dalslands konstmuseum. På vägen hem besöker vi kyrkan i Skållerud, en av Sveriges vackraste kyrkor med anor från 1500-talet.


Örtagården i Dals Rostock


Kyrkan i Skållerud

Dag 3
Idag åker vi lite tidigare från folkhögskolan för att hinna titta oss omkring vid Håverud innan vi går ombord på båten som ska ta oss på en fin resa längs Dalslands kanal. Vi reser genom akvedukten i Håverud, flera slussar och äter en god lunch på båten. Avstigning vid Långbron där vår buss väntar på oss för vidare färd till Bengtsfors där vi gör besök i Halmens hus.


Akvedukten i Håverud

Dag 4
Vi åker mot Åmål via Köpmannebro, där Dalslands kanal tar sin början. I Åmål gör vi en stadsvandring i den unika trästaden från 1700- och 1800-talet. Därefter buffélunch på Stadshotellet innan vi åker vidare till Fengersfors och den nyskapande konst- och hantverksmiljö som vuxit fram bland resterna i byggnaderna från den gamla pappersindustrin.


Fengersfors bruk

Dag 5
Frukost, utcheckning och hemfärd. Finns intresse kan vi göra ett stopp i Karlstad och Lars Lerins Sandgrund.

Pris: 7.255 kr/person (dubbelrum) resp 7.695 kr/person (enkelrum). Samtliga rum har dusch och toalett. Priset inkluderar resa, helpension under hela resan samt guidad visning med lunch på Rottneros Park.
Alla måltider och utflykter ingår i kostnaden, dock inte lunch på hemresan.
Anmälan tidigast 12 mars och senast 5 maj via vår anmälningsrutin på webben (klicka här) eller direkt till expeditionen, tel 023-69045 eller vid besök.
Antal deltagare: min 30, max 50.
Reseguide: Roland Gyllenhammar, tel 072-0066 458, Roland.gyllenhammar@hotmail.se