240408 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen ägnade stor tid till att diskutera ekonomin med hänsyn till distriktsstyrelsens förslag till budget för 2024/25. Styrelsen finner det rimligt att justera distriktets andel av hyreskostnaderna för lokaler, städning samt bredband med hänsyn till utvecklingen gällande nyttjandet. Styrelsen diskuterar sig fram till en rimlig andel av hyresnivån som skall uttryckas i procentandel av den totala kostnaden och att ett avtal skall upprättas som då även inkluderar kommande avtalsenliga kostnadsökningar enligt hyresavtal med Falu kommun. Denna utgångspunkt för ett avtal med distriktet bygger på att även tillgång finns till den större samlingslokalen för större samlingar som distriktet arrangerar. Med detta underlag som grund  skall överläggningar ske med distriktet.

Styrelsen diskuterade vidare vilka kostnader som bör ingå I beräkning av deltagaravgift vid arrangemang I Wallmansalen. 

Styrelsen konstaterar I övrigt att vår egen verksamhet vuxit in i de lokaler som står till förfogande samt även medger expansion av verksamheten.

När det gäller distriktet i övrigt noteras att handlingar utsänt inför årsmötet 2024-04-10 I Borlänge.

SPF Seniorrerna Falun står som värd för vårens möte inom samverksansområdet med Svärdsjö-Enviken, Borlänge samt Tuna-Säter. Styrelsen beslutade att bjuda in till möte den 15 maj i Falun. Från oss deltar Kent Karlsson, Gunilla Barkar, Christina Zetterström samt ordföranden. Uppdras till ordföranden att bjuda in samt upprätta agenda utifrån de frågor som styrelsen diskuterat.

Samtidigt har en förfrågan om möte med vår styrelse gjorts från SPF Borlänge gällande våra föreningars arbete med rekrytering, prioritering av verksamhet samt medlemsutveckling. Styrelsen beslutade att bjuda in till möte den 30 maj på vår expedition.

Informerades styrelsen om det genomförda mötet för att starta ny KGK grupp. Resultatet blev en stor framgång då två nya grupper kunde startas och dessutom göra påfyllnad i de två befintliga grupperna. Totalt kunde 21 nya deltagare erbjudas plats. Styrelsen vill uttrycka sitt stora tack til de som lyckats genomföra denna storsatsning.

Styrelsen gick igenom agendan för kommande träff med verksamhetsansvariga den 23 april. Ordföranden går ut med en påminnelse om träffen där respektive kommitté/motsvarande som kallats ser till att representation finns på mötet.

Styrelsen informerades om aktuellt från KPR. Konstateras att arbetet med att göra KPR-au mera aktivt är på gång. Senaste mötet aktualliserades behovet av insatser i Wallmansalen som vi anser kvarstår enligt tidigare avsiktsförklaring. Frågan om arbetet med de olika fonderna har fått vila på grund av arbetet inom kommunen med kommande EU val.

Informerades styrelsen om att en dialog kommer att tas upp med distriktet kring samverkan gällande det samlade expeditionsarbetet.

Informerades styrelsen vidare om att förnyade diskussioner upptagits med bowlingalliansen och kommunen gällande bowlinghall i Falun.

Slutligen informerade Göran Mossberg om hur förutsättningar och alternativ ser ut när det gäller extern finansiering för vår verksamhet. Detta är ett uppdrag som finns vid sidan av det som sker med alla fonder som finns inom kommunen. Här är det Kent Karlsson som har uppdraget via KPR. Konstaterades att information den 23 april till verksamhetsansvariga och begära hjälp med att ta fram aktiviteter lämpliga för ansökan är angeläget.

Anders Sätterberg, ordförande