Vilket gensvar!

Den äldsta KGK-gruppen i Falun inbjöd i torsdags intresserade SPF:are till ett informationsmöte med syftet att kunna skapa en eller eventuellt flera nya KGK-grupper. Inbjudan kryddades med bilder från en björnsafari i Finland, tagna av medlemmen Arne Andersson.


Arne Andersson visar sina bilder

Gensvaret blev över förväntan, 20 intresserade anmälde sig. Så nu finns det fyra KGK-grupper i Falun.


Nyblivna KGK:are följer med spänt intresse händelserna i björnskogen!

Anders Sätterberg, ordförande i SPF-Falun inledde och beskrev det behov som finns att finna vägar för att minska ensamheten för manliga pensionärer, där KGK-grupper är ett sätt.

Erland Jacobson och Gunnar Sjölund, från KGK-1 respektive KGK-2 berättade närmare om verksamheten i sina grupper. Sedan blev det lottdragning. De två tidigare grupperna kompletterades med nya medlemmar och består nu av sju medlemmar i varje. Inte nog med det, med det starka intresset kunde två nya grupper bildas med åtta deltagare i varje.

Text och foto: Erland Jacobson

Faktaruta:

KGK står för Karlar, Grabbar, Kompisar och är grupper av män (6-8 st) som träffas för att minska ensamheten, öka gemenskapen och naturligtvis också ha trevligt tillsammans. Gruppen samlas regelbundet för att fika och umgås, prata om stort och smått, dela vardagliga händelser, ”lösa världsproblem”, planera studiebesök eller hittar på andra saker som gruppen bestämmer sig för.