240212 Sammanfattning från styrelsens möte

Dagens möte inleddes med att uppvakta Gunilla Barkar som fyllt 80 år. Därefter vidtog dagens möte. När det gäller ekonomifrågor kunde konstateras att mycket av arbetet den senaste tiden lagts på bokslut 2023 samt budget för 2024. Informerades styrelsen att ansökan gjorts till Falu kommun om föreningsbidrag för 2024.

När det gäller rapporten från distriktet noterades att distriktets årsstämma är den 10 april I Borlänge. Representanter från vår förening ligger som förslag från valberedningen inför morgondagens årsmöte.

Styrelsen gick igenom upplägget för morgondagens årsmöte. Konstateras att röstlängd upprättats efter gjorda anmälningar. Karin Malmgren ser till att reservera platser för kören enligt önskemål liksom för styrelsen.

Karin kontaktar valberedning för justering av förteckningen när det gäller KPR och att justerad förteckning läggs ut.

Revisorerna har tillställt styrelsen en skrivelse som tar upp vissa rutiner som anses behöva justeras inför nästa års arbete. Styrelsen beslutar att kalla revisorerna till kommande styrelsemöte.

När det gäller rapporten från KPR kan konstateras att förslag till verksamhetsplan och aktivitetslista föreligger enligt förslag från pensionärsorganisationerna. Arbetet för ett mera handlingsinriktat KPR:au har påbörjats. Frågan om vuxennärvaro där barn och ungdomar finns togs även upp på grund av den icke önskvärda utvecklingen med droger, stökighet rent allmänt i bland annat skolmiljöerna. Konstaterades att pensionärsorganisationerna skulle inbjudas till ett befintligt ungdomsråd för att höra deras inställning och behov av vuxennärvaro.

Informerades om att SPF tillskrivit Anders Lind samt Fredrik Persson rörande bowlingfrågans fortsättning som en konsekvens av att bowlingalliansen uppenbart tröttnat på de ickebesked som kommunen står för. Skrivelsen har sänts efter samråd med bowlingalliansens företrädare.

När det gäller kommittéerna i övrigt informerades om att informationskommittén nu arbetar med att lägga fast en prisbild även för information/annons på våra sociala medier. I övrigt diskuterades att bjuda in representanter för Äldrekontakten till Trivselgruppen för att undersöka intresset för samarbete. Styrelsen diskuterade även de mera informella grupperna som KGK och Guldkant på tillvaron. KGK kommer att i mars bjuda in manliga medlemmar till en informationsträff i syfte att kunna etablera ytterligare minst en grupp. Det är viktigt att dessa grupper har en fri ställning men att det skall vara en öppenhet för de som vill kunna ingå i verksamheten. Här bör också ansvaret ligga att skapa ny grupp där annars gruppens innersta syfte försvåras om gruppen blir för stor.

Uppföljning av vårt samarbete med Teknikhjälpen har gjorts med ett mycke bra resultat varför styrelsen beslutar att förlänga detta samarbete.

Mötet den 19/2 gällande åtgärder för att öka vår tillgänglighet i takt med att vi ökar medlemsantalet diskuterades utifrån de stolpar som angetts mör mötet.

När det gäller Trygghetsboendet informerades om att de boende nu bildat sin egen styrelse. Med hänsyn till gruppens fantastiska arbete beslutar styrelsen att bekosta den avslutningsmåltid som gruppen planerat. Vidare att de två som inte deltar nu på upploppet avtackas med en blomstercheck. Herbert Carlén tar med sig önskemålet från styrelsen att träffa gruppen för en diskussion om eventuell fortsättning av arbetet kring att skapa Trygghetsboenden.

Mötet avslutas med att avtacka Birgitta Wallman som efter 9 år valt att lämna styrelsearbetet.

Anders Sätterberg, ordförande