240211 Kafferep med sju sorters kakor

Söndag den 11 februari var vi ett sjuttiotal SPF-medlemmar, som samlades i Wallmanssalen för att avnjuta kaffe med sju sorters kakor plus musikunderhållning. Borden var vackert dukade med finporslin och gamla broderade dukar inköpta på loppis av Husgruppen. Arrangemanget var ett samarbete mellan Husgruppen, Programkommittén och Trivselkommittén. 

Det stora kaffebordet var dukat med bullar och sju sorters småkakor som t.ex. hallongrottor, chokladbröd, drömmar och kolakakor – alla lika läckra. De som bakat var Inger Olenius, Anna Maria Wahlberg, Marianne Hägglund och Christina Öhlén från Trivselkommittén samt Birgitta Gradén. Det är inte ofta man får tillfälle att avnjuta så många goda bakverk och alla kring kaffeborden såg ut att njuta av förtäringen. Våra bagerskor tackades med en rungande applåd. 

Musikunderhållningen stod gruppen Gamla Godingar för. De är fyra musiker från Falun – Borlänge, som i nuvarande konstellation spelat tillsammans i ca 6 år. Deras repertoar är mestadels rockig från 50- och 60-talen, men vi fick också exempel på senare musik. Den amerikanska musiken var bl.a. av Elvis, Buddy Holly och Creedence Clearwater Revival. På svenska blandades rockiga låtar med lugnare, bl.a. Owe Thörnqvist, Rock-Olga, Lasse Berghagen och Vikingarna. Publiken inbjöds att sjunga med och till slutlåtarna blev det till och med lite spontan dans i salen.

De två timmarna förflöt fort och vi gick nöjda hemåt med välfyllda magar. 

Text Barbro Carnehag
Foto Barbro Carnehag och Hanne Hedin