240210 Björborevyn 2024

Lördagen den 10/2 blev vi 47 SPF:are som gjorde bussresan till Björbo för att vid ankomsten starta med en smörgås med kaffe inför en föreställning som visade sig genomföras under 1timme och 50 minuter utan paus och inte har något som riktade in sig på nöjen under livremmen vilket uppskattades.

Vi var inriktade på att få uppleva en lokalrevy som har ett bra omdöme.

Denna gång blev det inte sämre med en mycket bra blandning av revynummer alla med innehåll som roade och gav viss inblick i lokalmål och retsam grannfejd mellan byarna i området. Naturligtvis fanns inslag om ett hockeylag som tror sig vara oslagbara.

Någon hade drabbats av svinpesten och fått sympatier för Brynäs. Jag tror det är avundsjuka mot ett lag som redan har 13 SM-guld.

Bra musik med texter till välkända låtar och allsång med Frälsningsarmén gav anledning till viss sporadiskt sjungande i publiken.

I Björbo har man egen nyhetskanal som heter Bus och Godis där man tog upp aktuella händelser och stor irritation över en väderlek som var blöt.

Att Björbo har 3 tenorer fick vi bevis för i ett av de bästa sångnumren i hela föreställningen, vilka röster dessa 3 herrar har.

Med sångtexten i finalnumret hälsades vi välkommen tillbaka 2025 något som jag tror fler än jag mycket väl kan tänka oss att göra.

Anders Runström
Reseledare och Brynäsanhängare sedan 1960