240108 Sammanfattning från styrelsens möte

Styrelsens hade sitt första möte på det nya året 2024. Vårt distrikt arrangerar den 9 januari en konferens gällande 2023 års redovisning av Hemtjänstindex. Konferensen hålls i Wallmansalen och cirka 50 personer är anmälda. Styrelsen diskuterade olika frågor rörande Hemtjänstindex användbarhet i en fortsatt dialog via KPR i Falun. Styrelsen anser att den sammanvägning som görs för att få fram en ranking mellan landets kommuner är tveksam. För den enskilde brukaren är det mest intressant hur kommunen står sig när det gäller utförande och stöd och utveckling. Den förda diskussionen kommer att ligga till grund för de synpunkter som kommer att framföras.

När det gäller rapporten från våra kommittéer konstateras att friskvårdskommittén nu även erbjuder möjligheten att spela bordtennis. Informerades att informationskommittén fått uppdraget att se hur man kan tillgodose synskadades möjlighet att ta del av MedlemsNytt.

Informerades vidare att ny insats planeras för att eftersöka intresset för en till KGK-grupp. När det gäller Studiekommittén har inte valberedningen lyckats hitta någon som kan påta sig ansvaret för kommittén.

Uppdrogs åt Gunilla Barkar att kontakta "Äldrekontakt" som beskrev sin verksamhet i FK den 3 januari gällande arbetet mot den ofrivilliga ensamheten. Tanken är att efterhöra vilket samarbete som skulle kunna utvecklas med vår Trivselkommitté.

Styrelsen konstaterar att antalet medlemmar vid årsskiftet uppgick till 2600. Detta är mycket glädjande men ställer samtidigt krav på oss att tillgängligheten till våra aktiviteter kan motsvara medlemmarnas intresse för deltagande. Efter diskussioner om olika sätt att förbättra tillgängligheten beslutades att sammankalla aktuella kommittéer till en träff efter årsmötet. Berörda kommittéer är Program-/festkommittén, Resekommittén samt Husgruppen. Vidare skall ansvarig för den digitala anmälningsrutinen, expeditionen samt kassören delta. Ordföranden kallar till mötet. Mötet skall komma fram till vilka förbättringsåtgärder som kommer föreslås styrelsen.

Styrelsen beslutade fastställa  "Föreningsåret 2024" vilket är ett styrdokument för när de huvudsakliga styrelseaktiviteterna äger rum under året.

Styrelsen gjorde en avstämning inför årsmötet gällande erforderliga handlingar samt upplägg av parentationen. Kören är kontaktad för att traditionsenligt avsluta årsmötet med några sånger innan kaffet. Styrelsen konstaterar att frågan om valberedning ännu ej är löst. Styrelsen föreslår också att valberedningen skall bestå av minst 2 ledamöter men önskvärt 3. Det är styrelsens uppdrag att föreslå valberedning och förslag mottages därför tacksamt. Kassören och ordföranden går igenom bokslut, budget 2024, redovisning av statsbidrag samt ansökan om föreningsbidrag 2024 från kommunen under vecka 3.

Teknikhjälpen har varit det stöd som vi kunnat erbjuda våra medlemmar under hösten när mobilen, datorn eller vår TV krånglat. Då vi kunnat konstatera att detta utfallit till belåtenhet uppdras åt Göran Mossberg att kontakta Teknikhjälpen för en förlängning.

Avslutningsvis informerades styrelsen om att Trygghetsboendet nu fått sina hyresgäster i alla lägenheter utom en. Under februari månad kommer interimsstyrelsen att överlämna till de boende som själva bildar styrelse. I och med detta har vår grupp för Trygghetsboende gått i mål med sitt uppdrag. Trygghetsboendegruppens fortsättning är ännu ej bestämd. Styrelsen uttryckte sin stora beundran över gruppens fantastiska arbete från ax till limpa som det brukar heta.

Anders Sätterberg, ordförande