Sammanfattning från styrelsens möte 11 december 2023

Styrelsen höll sitt sista möte för 2023 med huvudinriktning på planeringen inför kommande årsmöte.

När det gäller ekonomin informerade kassören att underlag erhållits från kören gällande inbetalning av deltagaravgiften för vårterminen 2022. I samarbetet med Vuxenskolan hade denna terminsavgift ej blivit uttagen för den terminen. Kassören skall nu delge angivna deltagare, under aktuell termin, underlag för inbetalning av terminsavgiften I efterskott. I övrigt konstateras att inte alla inkommit med sina budgetäskanden för 2024, vilket skulle ha skett till den sista november.

Styrelsen informerades om att distriktet nu fått en person utsedd som skall svara för sekreterarskapet för distriktsstyrelsen. Dessutom en person som skall svara för expeditionsarbetet för distriktet. Sekreterarskapet är en adjungerad roll i ditriktsstyrelsen. Vidare informerades om samtalen vid ordförandekonferensen för distriktet. Huvudfrågan där var att komma fram till ett yttrande över förbundets förslag till åtgärder för att anpassa budgeten till den reducerade avgiftshöjningen från 2025. Enighet rådde om att förbundet måste tydliggöra vad som är deras roll och uppgift och anpassa sin kostym därefter. Detta är nödvändigt för att få en långsiktigt hållbar lösning. Nuvarande förslag till kostnadsanpassning är en osthyvelmodell som tyvärr inte ger den effekt som krävs.

Informerades styrelsen om ett snabbt påkallat möte med Fredrik Persson och Anders Lind. Vi tre organisationer, PRO, SKPF samt SPF var kallade. Där informerades om att kommunstyrelsen nu fattat beslut om att täcka upp föreningsbidraget med 30 kronor per medlem. Beslutet innebär att man även lagt in detta i budget för nästkommande år. Ett nytt möte är utsatt till den 15 december i våra lokaler.

Informerades om att KPR mötet antagit verksamhetsplan samt bifogad aktivitetslista för 2024. Förslaget hade utarbetats av representante i KPR från SPF. Förslagen bygger på att få en mera handlingsinriktad KPR verksamhet genom dess Au.

När det gäller kommittéerna i övrigt noterades att studiekommittén tar huvudansvaret för uppstarten av AI frågorna.

Styrelsen informerades om den avgivna nya statsbidragsansökan för 2024. I samband med detta diskuterades de problem som uppstod i samband med anmälningarna till jultallriken. Konstateras att det krävs vissa anpassningar av rutinerna i fortsättningen.

Styrelsen gick sedan igenom hela upplägget inför årsmötet. Valberedningen har meddelat att man har förslag till precidie för mötet. Uppdrogs åt Gunilla Barkar att planera för ett nytt upplägg för parentationen.

Förslag förelåg om komplettering av Arbetsordningen som en bilaga till stadgarna. Styrelsen beslutade att gör tillägg om valberedningens uppdrag att även utse verksamhetsansvariga i kommittéerna.

Styrelsen gick igenom styrelsens verksamhetsplan som uppdaterades och godkändes.

Konstaterades att påminnelse skall skickas ut när det gäller inlämnande av verksamhetsberättelser, verksamhetsplan samt även för budgetäskanden. Uppdrogs åt ordföranden att färdigställa dagorning samt kommentarer till dagordningen. Uppdrogs åt sekreteraren att stämma av vilka som skall avtackas vid årsmötet samt inhandla gåvor.

Styrelsen uppdrog även till ordföranden att utarbeta dokumentet Föreningsåret 2024.

Styrelsen konstaterar att det fortfarande finns synpunkter på riktlinjerna för externa aktiviteter. Styrelsen finner dock ej anledning till kompletteringar, utan skall muntligen tydliggöras för de som har tveksamheter.

Frågan om att starta en klimatcirkel tas upp med vuxenskolan. Distriktet kallar till möte i Wallmansalen gällande Hemtjänstindex den 9 januari mellan 13.00-16.00.

Ordföranden avslutade mötet med att tacka ledamöterna för det gågna året och tillönska en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

Styrelsen avslutade med sin årliga lunch.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun

Anders Sätterberg, ordf