231002 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen hade sitt oktobermöte redan den 2 oktober på grund av kommande älgjakt. När det gäller ekonomin behandlades bland annat oreglerade terminsintäkter från föregående verksamhetsår gällande kören.

Kassören fick i uppdrag att kontakta ansvarig för kören för att reda ut förhållandena mellan kören och Vuxenskolan. Konstaterades vidare att uppfriska rutinerna inom expeditionen när det gäller fakturahantering.

Diskuterades vidare upprättandet av ekonomiskt utfall per september månad per kommitté att redovisas vid kommande möte med verksamhetsansvariga.

Informerades styrelsen om att ny ansökan om statsbidrag för att motverka ofrivillig ensamhet skall sökas i november månad gällande 2024 enligt Socialstyrelsen. Inför detta ansökningstillfälle krävs att ombud för föreningen anmäles. Styrelsen beslutade att ordföranden anmäler sig som ombud och att ansökan skall göras för 2024.

Från distriktet rapporterades om genomförd konferens gällande rekrytering. Tyvärr kunde konstateras att några nya grepp inte redovisades från förbundets representant. Resultatet blev mera ett konstaterande av det som blivit tydligt tidigare, att förbundsnivåns tillväxt och ambitioner vida överstiger vad som efterfrågas av distrikt och föreningar. Konstaterades att frågan bör tas upp på kommande ordförandekonferens inom distriktet.

Rapporten från KPR-au kunde redovisa att utfästelse gjordes om ett möte med de två råden innan oktober månads utgång med styrelsen för “Tillsammans i Falun”. Inga nyheter vid mötet gällande föreningsbidraget, vilket medförde att alla tre organisationerna ånyo vidhöll kravet om fullt bidrag. Meddelades att Kent Karlsson fick i uppdrag att kontakta kommunens handläggare gällande fonderna för att utröna på vilket sätt vi föreningar kan ansöka om medel ur dessa. Slutligen kan rapporteras om en konstruktiv diskussion gällande KPR:s  åtgärdslista. Föreningarna fick i uppdrag att revidera nuvarande lista utifrån förda diskussioner.

Från kommittéerna i övrigt fanns inget ytterligare att rapportera.

Inför styrelsens möte hade ett underlag tagits fram gällande riktlinjer för bedömning av erbjudanden av externa aktiviteter. Beslutades att redovisa underlaget vid mötet med verksamhetsansvariga inför beslut.

Styrelsen informerades om tidigare möte med Vuxenskolan vilket bland annat resulterade i att Vuxenskolan deltar i program- och festkommitténs kommande möte.

Styrelsen beslutade om innehåll för mötet med nya medlemmar den 23 oktober i Wallmansalen. Mötet inleds med ett föredrag av professor Michail Tonkonogi på temat fysisk aktivitet för seniorer.

Styrelsen konstaterade vidare att efterlysningen av ett digitaliseringsombud ännu ej gett resultat.

Vid mötet lades sammanträdesplanen fast för 2024 liksom mötestiderna för våra medlemsmöten. Här blir det då en förskjutning på dag från tidigare år då medlemsmötena kommer att ligga på torsdagar.

Årsmötet kommer att hållas tisdagen den 13 februari 2024 i Nybrokyrkan.

Redovisades inkommen arbetsbeskrivning för valberedningen att läggas till övriga arbetsbeskrivningar efter att vissa skrivningar bör stämmas av. Slutligen fastställdes dagordning för kommande möte med verksamhetsansvariga den 25 oktober.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun genom

Anders Sätterberg, ordförande