230911 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen informerades om att distriktet fått en lösning på bemanningen av expeditionen. Eva Wind, tidigare arbetande på vår egen expedition, har påtagit sig denna roll för distriktet. När det gäller ekonomin kan konstateras att något besked ännu ej kommit när det gäller föreningsbidraget från kommunen.

Från kommittéerna rapporteras att såväl resekommittén som program- och festkommittén har fått förstärkning i sina organisationer. Informerades att vattengymnastiken har stor efterfrågan och ytterligare en grupp kan erbjudas tid, vilket innebär behov av ytterligare en ledare. Vidare konstaterades att en cykelgrupp bildats under sommaren. När det gäller studiekommittén har vår nuvarande verksamhetsansvarige frånsagt sig uppdraget vilket valberedningen har delgivits.

När det gäller den skrivelse som lämnades från oss alla tre seniora organisationer vid KPR-mötet före sommaren kan konstateras att tystnaden är total från kommunens sida.

Styrelsen har fått ett uppdrag att tydligöra vilket förhållningssätt vi skall ha till aktiviteter som erbjuds oss utöver det som vi själva arrrangerar. Styrelsen diskuterade denna fråga utifrån ett utarbetat underlag. Styrelsen beslutade att ordföranden skulle formulera riktlinjer i ett policydokument baserat på förda diskussioner om utgångspunkter och ansvarsfördelning. Ett förslag skall finnas inför styrelsens möte i oktober för att kunna tas upp till diskussion och förankring vid möte med verksamhetsansvariga den 25 oktober.

Styrelsen förberedde de frågor som skulle tas upp med Vuxenskolan vid mötet klockan 13.00 efter styrelsemötet. Styrelsen har ambitionen att utveckla innehållet i mötet med nya medlemmar. I kontakt med Högskolan Dalarna finns förslag om medverkan tillsammans med informationen om vår organisation. Styrelsen beslutade därför ange två alternativa tider, nämligen 23 och 24 oktober till Högskolan. Göran Mossberg fortsätter planeringen utifrån detta.

Wallmansalen är nu utrustad för att kunna ta över våra medlemsmöten. Såväl programkommittén som husgruppen har kontaktats i frågan. Styrelsen beslutar att förlägga medlemsmötena från och med januari månad 2024 till Wallmansalen. Styrelsen beslutar vidare att dagen för medlemsmötena blir flyttad till andra torsdagen i månaden.

Förbundet har uppmanat såväl distrikten som föreningarna att utse digitaliseringsombud. Syftet torde vara att på alla nivåer arbeta för att flera skall bli digitala i våra medlemsled. Styrelsen uppdrog åt ordföranden att ånyo undersöka intresset för detta uppdrag.

Vi sjunger in julen har ju blivit ett bestående inslag i samarbetet inom ”Tillsammans i Falun”. Även om verkssamheten i övrigt ligger nere inom detta projekt avser styrelsen att upprätthålla traditionen. Styrelsen uppdrog åt Gunilla Barkar att kontakta PRO för att planera denna aktivitet den första advent. Samtidigt skall även körerna bjudas på kaffe uppe i Wallmansalen som vanligt.

När det gäller bowlingfrågan är det fortfarande inga besked från kommunen. Risken är därför att Allmänna Arvsfonden inte kan bifalla ekonomiskt stöd som sökts av Bowlingalliansen.

Styrelsen informerades om att arbete startats med avsikt att kunna bilda ytterligare en KGK-grupp.

De olika kommittéernas arbetsbeskrivningar har uppdaterats och styrelsen beslutar att de nya versionerna kan läggas ut.

Slutligen informerades styrelsen om att ringgruppens verkssamhet ånyo fått uppmärksamhet vid socialministerns besök hos vår Landshövding. Gunilla Barkar är inbjuden för att kunna informera i frågan. Trevligt tyckte styrelsen att det vi gör uppmärksammas av andra då inte våra lokala politiker tycks vara av samma uppfattning. Någor att framföra vid mötet kanske?

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun
Anders Sätterberg, ordförande