230807 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen höll sitt första möte efter sommaruppehållet. Mötet gästades av valberedningen som redogjorde för de val som skulle förberedas inför årsmötet. Efter diskussioner om de olika positioner som skulle behandlas konstaterades att valberedningen hade en bra kontroll på sitt uppdrag och att de var väl förberedda. Valberedningens representanter deltog I det fortsatta mötet för att informera sig om styrelsens arbete.

När det gäller ekonomin kan konstateras att det fortfarande råder osäkerhet kring kommunens föreningsbidrag. Styrelsen har tidigare beslutat att själva göra de investeringar som krävs för att särskilt Wallmansalen skall få en funktionell standard. Det gäller då ljudanläggning samt stor projektorduk. Ordföranden anmäler inköp av projektorduk om 7000 kronor som ligger inom ramen för den delegation styrelsen givit.

När det gäller ljudanläggning som vi själva skall äga och som kan fungera med lokalens hörslinga finns en offert om 27 000 kronor. Med båda dessa investeringar kan Wallmansalen framgent användas för såväl föreläsningar som underhållning. Styrelsen beslutar att godkänna inköp av ljudanläggning enligt offert.

Inför kommande möte med verksamhetsansvariga skall utfall per kommitté redovisas för första halvåret 2023.

Styrelsen informerades om beviljat statsbidrag och vilka uppdrag som givits till berörda kommittéer i anledning av bidraget.

När det gäller rapporten från distriktet informerades om att styrelsen för distriktet avser att förlägga sina möten vid besök hos olika föreningar. Samtidigt informerades om att inbjudan kommit från SPF Borlänge som värd för nästa Samverkansområdesmöte den 26 oktober. Att representera vår förening vid mötet utsågs Christina Zetterström, Herbert Carlén samt Anders Sätterberg.

När det gäller rapport från kommittéerna meddelas att vattengymnastiken nu fått sina ledare och verksamheten kan bedrivas i full skala. Likaså informerades om ett samarbete med kyrkan kring vandringar.

Från informationskommittén informerades om att studiekommitténs program för hösten saknades vid kommitténs möte inför nummer 3 av MedlemsNytt. Uppdrogs åt Gunilla Barkar att kolla upp detta så att denna väsentliga information kommer att finnas med. Vid informationskommitténs möte uppkom en fråga om var gränsen går där man skall anse att samarbete finns i en aktivitet och att vi skall lägga ut på våra olika kanaler.

Efter diskussion skall ett underlag tas fram som vägledning och hanteras vid nästkommande möte.

När det gäller KPR informerades om att ingen återkoppling ännu skett på de tre föreningarnas skrivelse, vilket rapporterats om tidigare. Likaså att bowlingfrågan kommer att tas upp i FK inom den närmaste tiden.

“Tillsammans i Falun” ligger still till dess de båda kommunalråden valt att möta de som ingår i styrelsen för detta projekt.

Göran Mossberg informerar om det samarbet som tagits fram med Teknikhjälpen gällande It-stöd. Upplägget är ett försök som skall utvärderas vid styrelsens möte  i december 2023. Göran uppdras att kontakta Margareta Nissby för kompletterande information i MedlemsNytt.

Birgitta Wallman redogör för arbetet med revideringen av uppdragsbeskrivningarna. Birgitta stämmer av med ordföranden inför avstämningen med verksamhetsansvariga vid mötet i slutet av oktober.

När det gäller nyttjandet av våra lokaler i huset uppdras åt ordföranden att kontakta husgruppen för att stämma av hur de ser på ett utökat uppdrag.

Styrelsen diskuterade på vilket sätt man skall lägga upp kommande möte med nya medlemmar. Uppdrogs åt Göran Mossberg att sondera föreläsare med fokus på äldres hälsa som ett inslag förutom presentation av vår organisation.

Styrelsen tog upp frågan om styrelsens deltagande vid medlemsmöten. Karin Malmgren har tagit fram namnskyltar som var och en skall bära så att medlemmarna ser vilka som finns närvarande samt att man försöker sprida sig bland borden. Även kommittéansvariga får namnskyltar. Någon från styrelsen skall försöka närvara för att ge en kort information vid mötet.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun

Anders Sätterberg, ordförande