230612 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen höll sitt  sista möte före sommaruppehållet. När det gäller ekonomin kunde styrelsen konstatera att Omvårdnadsförvaltningen beslutat om utbetalning av 20 kronor per medlem i föreningsbidrag. Samtidigt har en skrivelse inkommit från omvårdnadsnämndens ordförande som beklagar förseningar på grund av länsstyrelsens anmärkningar mot kommunens användning av medel från stiftelser och fonder. Ser man båda skrivelserna sammantaget är det svårt att avgöra huruvida man kommer att återkomma med beslut rörande de borttagna 30 kronorna per medlem, alltså för oss en reducering med 75000 kronor.

Styrelsen konstaterar att rutinerna för alkoholförsäljningen fungerade bra i samband med vårlunchen.

Inför SPF:s förbundskongress finns förslag om att förbundets del av medlemsavgiften skall höjas med 30 kronor. Vid distriktets ordförandekonferens i Rättvik fanns inget gehör för en sådan höjning från samtliga föreningar. Styrelsen, för sin del, vill delge distriktets ombud att man helt motsätter sig en höjning i ett läge då medlemsantalet på förbundsnivå minskar. Samtidigt har förbundskansliet succesivt växt sig allt starkare bemanningsmässigt. Styrelsen anser att åtgärden i stället är att minska förbundets kostnader motsvarande nivån för en avgiftshöjning.

När det gäller rapporten från KPR kunde bara konstateras att ingen reaktion ännu skett från kommunen när det gäller de tre organisationernas skrivelse.

Rapporteringen kring kommittéerna I övrigt innehöll inget som krävde ställningstagande från styrelsen.

När det gäller lokalfrågan anmäldes gjord investering i Wallmansalen där ljusdämpande gardiner satts upp I fönstren i rotundan mot Rådhusgården. Kommunen har godkänt åtgärden i lokalen.

Vi har kontaktats om intresse att medverka i de aktiviteter som planeras i höst i den stora insamlingen som skall ske för Världens barn. Styrelsen uppdrog åt ordföranden att ta upp frågan i styrelsen för “Tillsammans I Falun”.

Styrelsen har fått en förfrågan om att erbjuda kroppsmassage I vår verksamhet. Styrelsen föreslår att förfrågan avslås och att man kan annonsera i vårt MedlemsNytt om man avser att själv starta en verksamhet.

När det gäller Trygghetskontrakt uppdras åt Gunilla Barkar att fortsätta undersöka lämpliga åtgärder.

De insatser som gjorts internt för att finna en person som skulle kunna ta på sig uppdraget som It- hjälpen tidigare stod för. Då ingen lösning nåtts har Göran Mossberg haft uppdraget att finna en extern lösning.

Styrelsen träffade vid mötet företrädare för Teknikhjälpen för att få en presentation av deras utbud. Styrelsen beslutade att fortsatt uppdra åt Göran Mossberg att tillsammans med Teknikhjälpen presentera en lösning på It-stöd under resten av året för att därefter kunna utvärdera lösningen.

Mötet avslutades och alla önskade varandra en skön sommar.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun
Anders Sätterberg, ordf