230508 Sammanfattning från styrelsens möte

Styrelsen samlades för sitt majmöte med en härlig känsla av en spirande vårvärme. Efter de inledande formalia redovisades ett möte med verksamhetsansvariga för program/festkommitté, resekommitté, expeditionskommitté samt informationskommitté. Bakgrunden till mötet har en mycket positiv ansats. Vi kunde konstatera att aktivitetsnivån inom de två först nämnda kommittéerna håller hög nivå. Syftet med mötet var att hur säkerställer vi att vår samlade planering inte kolliderar tidsmässigt. Vårt syfte är ju att ge så många som möjligt möjligheten att ta del av hela vårt utbud. Efter ett bra samtal vid mötet kunde vi skiljas med ambitionen att förstärka våra kontakter kommittéerna emellan för att uppnå vårt syfte. Styrelsen antecknade informationen med tillfredställelse.

När det gäller ekonomin kunde kassören redovisa att inköpsuppdraget fullföljts och att samtlig utrustning nu fanns på plats för att kunna genomföra den första aktiviteten med mat, underhållning och dryckesservering vid vårlunchen den 14 maj.

Vi kunde samtidigt informera att alkoholtillstånd erhållits för vårlunchen den 14 maj. Även detta kräver vissa rutiner som också redovisades. Styrelsen godkände kassörens redovisning av hur redovisningen av hela alkoholhanteringen lagts upp. Styrelsen lade fast att inköp av alkohol vid vårlunchen endast kan göras med betalning via Swish.

Rapporteringen från distriktet innehöll information att vår medlem Ing-Mari Annasdotter påtagit sig rollen som kassör i distriktet. Vidare pågår ett arbete att finna en person som kan påta sig expeditionsuppgifterna.

Informerades om att distriktets ordförandekonferens hålls på Lerdalshöjden den 17 maj. Godkände styrelsen att ordföranden och vice ordföranden representerar SPF Seniorerna Falun.

Rapporterade ordföranden att mötet med KPR:au innehöll en kraftig kritik mot den politiska ledningens uppenbara nonchalans att inte besvara upprepade mailkontakter för ett möte med de tre seniora organisationerna. Beteendet är inte acceptabelt oavsett vem det berör. För vår del kan vi bara konstatera att intresset för oss seniorer inte är stort hos den politiska ledningen. Såväl PRO som SKPF instämde i den framförda kritiken. Efter nästan två veckor har ingen återkoppling skett. Styrelsen anser att betendet är helt oacceptabelt.

Styrelsens olika kontaktpersoner lämnade sina rapporter från kommittéerna.

Gruppen för Trygghetsboende rapporterar att 16 av de 27 lägenheterna nu är bokade och att arbetet fortsätter för att succesivt skapa en styrelse där de som skall bo där tar över från den interrimsstyrelse som nu finns. Informerades att SPF Borlänge hört av sig för att informera sig om vårt arbete i denna fråga.

Styrelsen för “Tillsammans i Falun” har träffats och planerat för att formulera sina frågor kring äldrevården i kommunen. Vid KPR:au framfördes att vi skulle ha en fördjupning i dessa frågor. Vi enades om att ett samlat krav om genomgång har en större tyngd. Vi kommer att träffas den 12 maj för att förbereda frågan samt även avgöra hur nästa steg ser ut när det gäller den politiska kommunledningens ovilja att möta oss.

Vidare tog styrelsen upp frågan om hur vi kan medverka till att skapa efterfrågade trygghetskontakter. Vi diskuterade olika alternativ som stöd i detta. Information på medlemsmöten samt fortsatt granskning av lämpliga lösningar.

Slutligen uppdrogs åt Göran Mossfelt att bland annat kontakta Teknikhjälpen men även andra aktörer för att kunna förmedla stöd till våra medlemmar som tidigare nyttjat vår IT-support.

Uppdrogs även till Birgitta Wallman att i kontakt med verksamhetsansvariga se i vad mån respektive arbetsbeskrivning behöver uppdateras.

För styrelsen för SPF Seniorena Falun
Anders Sätterberg, ordf