230417 Sammanfattning från styrelsens möte

Styrelsen hade ett senarelagt styrelsemöte på grund av påskhelgen och påföljande ledigheter. Det var också vårt första möte, förutom det konstituerande mötet, där styrelsens nya ledamot Göran Mossberg fanns med oss. Mötet inleddes därför med en kortare presentation av oss alla för att bättre lära känna varandra.

När det gäller ekonomifrågor meddelar kassören att föreningens ekonomi är god. Vidare anmäls att uppdraget om inköp av porslin, bestick och annan köksutrustning inköpts till ett värde av 13700 kronor. Kassören har själv gjort inköpet och samtidigt beviljats ett förskott genom beslut av ordföranden. Styrelsen godkänner gjort inköp samt beslutad förskottsbetalning. Återstår inköp av ett kylskåp som uppdragits åt Husgruppens sammankallande. Styrelsen vill att inköpet av ett kylskåp undersöker möjligheterna för sponsring.

Ordföranden anmäler att återrapporteringen av beviljat statsbidrag inlämnats till Socialstyrelsen tillsammans med särskild utförd revision. Styrelsen antecknar anmälan med godkännande till protokollet.

Styrelsen konstaterar att uppdraget att arrangera Distriktets årsstämma genomförts till full belåtenhet. Styrelsen konstaterar samtidigt att medlemmar i SPF Seniorerna Falun har centrala roller I Distriktets syrelse.

Rapporterades vidare från Distriktets träff I Rättvik gällande KPR samt redovisningen av Förbundets mätning av kvaliteten i hemtjänsten. Styrelsen diskuterade hur dessa hemtjänstindex var framtagna samt hur man skulle gå vidare med denna information.

Styrelsen ställde sig bakom förslaget att kontakta gruppen inom “Tillsammans I Falun”, för att informera om mätningen samt gemensamt diskutera hur denna information tillsammans med andra undersökningar av äldrevården skall tas upp inom KPR. Ett samlat agerande I fråga bedöms som angeläget.

När det gäller rapport från kommittéerna fanns inget särskilt att rapportera. Under denna punkt togs upp huruvida något särskilt var planerat för vår del under kommande folkhälsovecka. Styrelsen konstaterade att aktivitetsnivån inom föreningen är mycket hög alla veckor under året och därför ingen särskild aktivitet under den veckan.

Folkhälsa rymmer ju mycket. Inbjudan som gått ut om “Länge leve lusten” måste också ses som ett led i att belysa folkhälsan för oss äldre. Styrelsen kan konstatera att ämnet kan mottas på olika sätt. Då det fortfarande finns platser till träffen den 31 maj beslutades även att annonsera hos övriga SPF föreningar i Dalarna för att ge möjlighet till deltagande.

Styrelsen hade bjudit in Anders Runström, som ansvarig för Husgruppen för att diskutera lokalfrågorna och då fokus på Wallmansalen. Vi har nu haft ett antal möten i salen där man kunnat konstatera att lokalen behöver utrustas för att visa bilder på stor duk samt projektor. Vidare måste ljusinsläppet från fönster kunna dämpas. Likaså måste ljudanläggningen kontrolleras så att insatt hörslinga kan nyttjas fullt ut. När det gäller akustiken i lokalen får vi återkomma I frågan.

Allt detta har funnits som en del i avsiktsförklaringen mellan SPF Falun och kommunens Serviceförvaltning, men har fram till nu inte hörsammats.

För att göra lokalen bättre rustad för våra aktiviteter uppdrogs åt Anders Runström att ta fram ett förslag på åtgärder för att lösa dessa frågor samt ett kostnadsförslag. När detta förslag finns tas ställning till genomförande på egen hand eller ny dialog med kommunen.

Informerades styrelsen om att processen för alkoholtillstånd pågår.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun

Anders Sätterberg
Ordförande