230306 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen hade sitt första möte efter årsmötet och det konstituerande mötet samma dag. Styrelsen konstaterade att protokollet var justerat I vederbörlig ordning. Fördes en uppföljningsdiskussion av årsmötet där styrelsen konstaterade att till kommande år planera för en utveckling av parentationen.

När det gäller rapporterna från distrikt och kommittéer informerades styrelsen om distriktets möte med förbundets ordförande Eva Eriksson. Likaså meddelades att representanter utsetts från SPF Seniorerna Falun till distriktets sammandragning för KPR representanter. Från oss deltar Kent Karlsson, Margareta Dunkars, Anna-Maria Wahlberg samt Anders Sätterberg. Gunilla Barkar är distriktets ansvarige för dagen.

Vidare informerades om anmälningsläget till Saint Patrick´s Day. Styrelsen konstaterar att det åligger ansvarig kommitté att vidga kretsen för anmälningar där man i första hand bör se till att angränsande SPF föreningar som Borlänge och Tuna-Säter ges möjlighet för anmälan. Erbjudande kan givetvis även ges till PRO och SKPF i Falun. Styrelsen meddelar kommitteansvariga.

Vidare informerades styrelsen om att två möten genomförts med intresserade av trygghetsboendet på Yxhammarsgatan. Nästa steg är att börja välja lägenhet för att gå vidare i processen mot ett slutligt avtal.

Styrelsen uppmärksammade slutligen att friskvårdskommitténs två stafettlag i stafettvasan genomfört sina lopp på cirka 8 timmar med endast 10 minuters mellanrum. Ett stort grattis till alla dessa pigga seniorer.

Onsdagen den 8 mars står SPF Svärdsjö-Enviken som värd för samverkansområdesmötet. Styrelsen diskuterade frågeställningar inför mötet. När det gäller lokalfrågorna fanns inget nytt att informera om annat än att vi nu också lägger till Wallmansalen i vårt eget lokalbokningssystem.

Diskuterade styrelsen uppdraget för inköp av utrustning till vårt mottagningskök.

Styrelsen har fått frågan om trygghetsstöd genom ringkedjor. Kan vi som förening skapa sådana möjligheter genom att med stöd av våra medlemmar skapa sådana ringkedjor? Uppdrogs åt Gunilla Barkar att på ett kommande medlemsmöte redovisa tankarna kring detta.

”Tillsammans i Falun” väntar fortfarande på besked om ett möte med de två kommunalråden. Ett möte som är avgörande för ett fortsatt samarbete mellan oss tre organisationer och kommunen.

Styrelsen planerade också för mötet med verksamhetsansvariga den 16 mars.

Styrelsen gick igenom vad som krävs för att upprätta återrapporteringen av hur beviljat statsbidrag för 2022 utnyttjats. Återrapporteringen skall vara insänd före den 31 mars.

Informerades styrelsen om kontakterna med den nya politiska ledningen för Kultur-och fritidsnämnden gällande bowlingfrågan. Den information som nu ges är helt olik den som varit politikens tidigare anvisningar.

Olika budskap ges från ordföranden och vice ordföranden. Bowlingalliansen begär nu att nämnden bestämmer sig för vilket som skall gälla fortsättningsvis. Tyvärr kan detta ses som ett tydligt exempel på den förvirring och osäkerhet som signaleras i media för vad som uppenbarligen råder inom den kommunala verksamheten i stort.

Till styrelsen har kommit ett erbjudande om föreläsning/information på temat ålderismen under rubriken ”Länge leve lusten”. Styrelsen beslutade att tillskriva PRO och SKPF samt kommunens representant inom ”Tillsammans i Falun” med förslag att gemensamt anta detta erbjudande. Uppdrogs åt ordföranden att ta denna kontakt.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun
Anders Sätterberg, ordf