230110 Skidåkning vid Stångtjärn

Det regnade hela måndagen och prognosen för tisdagen hade varierat mellan regn och snö. Skulle jag få någon med mig på skidor denna tisdag?

På morgonen visade det sig att det hade snöat och fortsatte att snöa. På vägen upp till Stångtjärn blev det mera vinter och det var en halv grad kallt. 

Det kom faktiskt fem personer till - fyra med skidor och Tord Halvarson, som föredrog att promenera. Entusiasterna var Eva Halvarson, Kristina Holmberg, jag själv, Karin Lorenz och Ola Hedlund.

Ni kan ju se att det var riktig vinter där. Tack Tord för fotot!



Vi var första skidåkarna på plats - några pimpelfiskare hade kommit före.

Det var ca 5 cm lätt nysnö ovanpå de gamla skidspåren. Det var ospårat, men alla fick human-spårat, utom jag, som var humanen. Åtminstone till att börja med. Underlaget och möjligheterna för snön att komma ner på spåret är suveränt. Tack alla som jobbat med detta.

Vi åkte 8 km spåret förbi Åltjärn, där det var gott om vildsvins-spår. Haren och älgen hade också varit ute.

Tre personer åkte på skin-skidor och två hade tejp som valla. Tejpen fungerade bra för båda. Det var dock bara ett par skin-skidor, som gick bra. Ett par skin-skidor gick så dåligt att dom upplevdes som snöskor. Kristina, med de bra skin-skidorna är mycket nöjd med dom. Det verkar inte vara enkelt att hitta bra skidor. Vi upplevde det som otroligt fina förutsättningar, trots det väder, som har varit.

Benny Rendalen testade Sörskog och han han rapporterade pulka-spåret och 8:an spåren var nyspårade. Han åkte 8:an och tyckte det var superkul - lite kärvt framåt, men sagolikt skin-fäste.

Vi avslutade med fika i vallaboden och ser fram emot en härlig skid-säsong.

Hälsningar
Mats