221205 Referat från styrelsens möte

Förutom de sedvanliga formalia startade styrelsens möte med att diskutera de frågor som skulle tas upp på mötet med valberedningen. Valberedningen redovisade sitt arbete så långt och hade I sin tur några frågor till styrelsen. Diskuterades frågan om att utse ersättare I styrelsen, där styrelsens besked var att styrelsens sammansättning som den nu är fungerar bra och ersättarfrågan är inte aktuell för styrelsens del.

Styrelsen informerade valberedningen om beslutet att inte inrätta en särskild festkommitté. På förslag av programkommittén utökas programkommitténs uppdrag med det syfte och innehåll som givits föreslagen festkommitté. Kommitten får därmed namnet program-/festkommittén. Kommittén organiserar inom sig själva för det utökade uppdraget. Styrelsen uppdrog år Birgitta Wallman att justera arbetsbeskrivningen för den nya kommittén.

När det gäller ekonomifrågorna uppdrogs åt kassören att I samråd med ordföranden särredovisa de utgifter som skall redovisas på aktiviteterna kopplade till statsbidraget.

Informerades om att SPF Seniorerna Falun tillfrågats och påtagit sig värdskapet för Daladistriktets årsmöte den 12 april 2023. Planeringen har redan inletts. Några ytterligare rapporter från kommittéerna fanns ej utöver det som gäller förberedelsena inför årsmötet I februari 2023.

Avstämningen gällande kommitteérnas underlag inför årsmötet visar att styrelsen behöver göra påstötningar för att få in nödvändigt underlag inför styrelsens möte I januari.

Uppdrogs vidare till sekreteraren att stämma av och göra en förteckning på alla funktionärer som slutat sina uppdrag de tre senaste verksamhetsåren.

Informerades styrelsen om att vi påtagit oss att arrangera SPF:s förbundsmästerskap på längdskidor 2023. Tävlingarna är beslutade genomföras den 23 februari 2023 med en vänafton den 22 februari för tävlande och medföljande. Planeringen är redan igångsatt och själva inbjudan kommer att skickas till förbundet inom kort för annonsering.

När det gäller lokalfrågornas fortsatta hantering meddelades att vår begäran om möte med de två kommunalråden Liza Lundberg och Anders Lind kommer att genomföras den 7 december.

Styrelsen behandlade vidare ett förslag till utvärdering av arbetet med projektet “Tillsammans I Falun”. Styrelsen ställde sig bakom förslaget och de förutsättningar som satts upp för ett fortsatt arbete.

Vid styrelsens senaste möte uppdrogs åt ordföranden att komma med ett nytt förslag till uppläggning av möte för nya medlemmar. Styrelsen beslutade att anta det utarbetade förslaget som innebär ett tillfälle per år och förlagt till hösten, men fortsatt ett separat möte.

Avslutningsvis informerades om en lyckad aktivitet “Vi sjunger in julen” och en avstämning inför de kommande tillfällena med jultallrik för 200 personer.

Ordföranden avslutade mötet med att tacka ledamöterna för arbetet under 2022 och önskade en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

Anders Sätterberg
Ordförande