220921 60plusmässa lockade många

Vaktombyte i SPF:s Daladistrikts monter, från vänster Margareta Dunkars, Falun, Kersti Jungsbo, Falun, Birgitta Thurin, Tuna-Säter och Anders Sätterberg, Falun.

Redan efter ett par timmar efter att 60plus-mässan slagit upp portarna på Lugnet kunde Kersti Jungsbo i SPF:s Daladistrikts monter notera att SPF fått ett par nya medlemmar.

Flera av distriktets föreningar hade lämnat in informationsmaterial om sina verksamheter, men inte alla, noterade Kersti.

Det var nu vid lunch, den 21 september, som gångarna på mässan på allvar började fyllas med folk. Och det fanns mycket att se och notera.

Eleverna på Drottning Blankas gymnasium bjöd på make up av hela ansikten eller bara ögonlock och så hårstyling, bland annat. Och det lockade många, främst kvinnor som var sugna på lite piff.


Eleverna på Drottning Blankas gymnasium bjöd på make up och hårstyling, något som lockade många kvinnor.


Gångarna på mässan fylldes snabbt med folk.

Ett tecken i tiden var montern där solceller bjöds ut, och den där hybridbilar visades.

För övrigt fylldes montrarna av erbjudanden om resor, försäljning av kläder och smycken, där fanns också några begravningsföreningar, liksom representanter för vård och omsorg och fler pensionärsföreningar, bland annat.


Karin Malmgren och Kersti Jungsbo framför SPF-montern.

I mitten av hallen samsades olika hantverkare och i utkanten bjöds på föreläsningar och fika under både onsdagen och torsdagen. ABBA-fotografen Anders Hanser, inledde föreläsningarna med att prata under rubriken ”Från ABBA till Mamma Mia”, till egna bilder.

Text och Foto: Inger Söderlund