220914 Seniorgolf i höstväder på Samuelsdal


Dagens segrare jublar på prispallen, fr.v. Ole Jacobson, Mats Neubauer, Elisabet Walinder och Bo Ädel.

Regn, rusk och morgondimmor smyger in allt mer över Samuelsdals golfbana men pensionärerna ger inte upp. Onsdag 14 sept fanns 31 intresserade på plats för att pröva sin förmåga i den sedvanliga scramblen. Åtta lag med 4 spelare i varje ropades upp och gick ut till sina respektive starthål på korta slingan, hålen 10-18. Där är det betydligt svårare att få till birdies och ofta blir det även en och annan bogey, särskilt i spelformen Texas-scramble, där det krävs minst ett utslag från varje spelare i alla lag. Då gäller det att vara lite taktisk och försöka få bort de obligatoriska utslagen fortast möjligt.

I dagens tävling gick ett enda lag under banans par, nämligen Mats Neubauer, Ole Jacobson, Elisabet Walinder och Bo Ädel med 25 slag (-2). På andra plats med 27 slag kom Tord Halvarsson, Gun-Britt Åman, Lars-Erik Måg och Lars Nordell. Tredje plats avgjordes genom särputtning mellan de fyra lag som landat på 29 slag. Där puttade Kerstin Älegård hem pallplatsen till sig och medspelarna Calle Wetterhall, Göran Sundberg och Sven Olsson. Tävlingen ”Närmast hål” på hål 15 vanns av Ole Jacobson med 1,10 m kvar och av Mona Lundberg med 1,14 m till hålkanten.


Segrarna i ”Närmast hål 15”, fr.v. Ole Jacobson och Mona Lundberg.


Göran Sundberg var ytterst nära att göra en hole-in-one på svåra hål 14, men fick nöja sig med att göra en egen birdie i stället.

Text och foto: Sven Olsson.