220912 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen startade sitt första möte för höstterminen som brukligt med de inledande formalia för mötet. När det gäller ekonomin kan konstateras att vårt ekonomiska läge är starkt. Redovisades resultatet av tidigare möte mellan ordföranden och kassören. När det gäller frågan om swish konstateras att metoden möjliggör för föreningen att återbetala pengar som swishats över tidigare. Samtidigt konstateras att dagens behov av att nyttja swish inte är så stort. Frågan blir mera aktuell då vi kommer att bedriva försäljning i samband med möten av något slag.

Redovisades även kompletterande regler när det gäller avgiftsbefrielse för medlem som utför uppdrag. Detta kommer att redovisas för våra verksamhetsansvariga vid möte i slutet av oktober innan reglerna förs in i våra rutinbeskrivningar.

Inför mötet med verksamhetsansvariga kommer även förslag till budgetupplägg för 2023 att redovisas och därmed även grund för kostnadsuppföljningen.

Från Distriktet fanns inget att rapportera. Däremot skickades med en fråga om SPF-appen för 2023.

Diskuterades utfallet av vår utfrågning av politikerna. Som helhet blev det ett bra möte och att inspelningen höll god kvalitet. Konstaterades att det finns tid att tänka till inför nästkommande val. Att SPF skall fortsatt planera i så fall för en egen utfrågning.

Husgruppens ansvarige har haft ett möte med Sektor Service ordförande samt nya förvaltare. En genomgång gjordes av de kompletteringar som skall göras enligt tidigare avsiktsförklaring. Iordningställt pentry och förråd kommer att förhyras av SPF från 2022-10-01. Studentkåren kommer att ha egen tillgång till det som kallas puben på entréplanet. Enligt Sektor Service krävs överenskommelse mellan studenterna och SPF om vi skall kunna nyttja de lokalerna. Detta enligt den avsiktsförklaring som finns med kommunen sedan 2016.

Styrelsen godkände redovisat tilläggsavtal för de två utrymmena pentry och förråd. Vidare även den lokal som benämnts Blå rummet.

Slutligen beslutade styrelsen att tillskriva kommunstyrelsens ordförande när det gäller lokalfrågan på entréplanet.

Programkommittén meddelar att planering pågår för att arrangera en jultallrik med underhållning den första december i Wallmansalen. Denna aktivitet genomförs genom beviljat statsbidrag.

”Tillsammans i Falun” träffas den 19 september för att planera för resten av 2022 samt den utvärdering som skall göras.

Styrelsen utsåg ordföranden, Gunilla Barkar samt Christina Zetterström att delta i Samverkansmöte hos SPF Tuna-Säter den 25 oktober.

Styrelsen beslutade vidare att ansöka om nytt statsbidrag för aktiviteter gällande ofrivillig ensamhet våren 2023.

Den så kallade Ringgruppen har fått nya uppdrag. Det gäller att ansvara för en kortare promenad från Gamla Stadshotellet före tisdagsfikat samt värdskapet för lunchen första fredagen i månaden. Förslag har även inkommit om att bilda en fest/nöjeskommitté. Styrelsen beslutade att till sammanträdet i oktober utarbeta förslag i dessa frågor och att förslagen sedan får diskuteras när vi möter verksamhetsansvariga den 26 oktober på CariAnna som vanligt. Styrelsen beslutade vidare att möta nya medlemmar den 24 oktober kl. 13.30

Styrelsen beslutade lägga fast mötesplan för styrelsen och medlemsmöten under 2023.

Styrelsemöten: 9/1, 6/2, 6/3, 17/4, 8/5, 12/6, 7/8, 11/9, 2/10, 6/11 samt 11/12.

Medlemsmöten: 11/1, 8/2 (Årsmöte), 8/3, 19/4, 10/5, 14/6, 9/8, 13/9, 4/10, 8/11 samt 13/12.

För styrelsen SPF Seniorerna Falun
Anders Sätterberg, ordförande