220531 Trots åska och regn fin träff på Lilltorpet


PRO Rockers underhöll med idel välkända "gamla godingar"

Den började med en smäll, åskan mullrade och regnet öste ner över Falun lagom till att Tillsammansaktiviteten på Lilltorpet drog igång på eftermiddagen den 31 maj.

Men det hindrade inte PRO Rockers från att spela från scenen på dansbanan och publiken från att samlas framför scenen och gunga med i musiken från vår ungdomstid.

Det här var den tredje aktiviteten i samarbetet ”Tillsammans i Falun” den här terminen. Tidigare har vi fått njuta av St Patricks Day i Dalasalen i mars och Eldsjälar i utmarken på tio14 i början av maj.

Tillsammans i Falun är ett samarbete mellan PRO, SKPF, SPF Seniorerna Falun och Falu kommun, som turas om att hålla i aktiviteterna. Den här gången var det PRO:s tur.

Dansbanan var alltså full, men av sittande gäster, och för övrigt fanns chokladlotteri, kaffeförsäljning och I ett av stånden lottade PRO:s handarbetsgrupp ut sina alster, vackra dukar, blommiga kuddar och broderade tavlor, bland annat.

Lilian Bergström och Elleonor Jonsson stod bakom disken där också Lennart Andersson fanns tillfälligt. Han väntade på att PRO Rockers skulle spela klart för då kunde han dra igång den bouletävling som stod på tur.


Lilian Bergström och Eleonor Jonsson lottade ut handarbeten. Lennart Andersson i mitten skulle strax ansvara för en bouletävling.

I ett annat stånd fanns representanter för Falu kommun och berättade om kommunens träffpunkter, sex stycken utspridda i kommunen där anställda fritidsledare ordnar aktiviteter av olika slag. Här kunde man också få veta allt om vad Kommunfixaren kan hjälpa till med om man är över 67 år.

Och vädret gav med sig, regnet upphörde och solen tittade försiktigt fram.

Text och foto: Inger Söderlund