220516 Trög start för Folkhälsoveckans digitala tipspromenader

Det var en vacker dag för en promenad runt Östanforsdammen. Strålande solsken, 10 grader varmt, men en kall nordan när man var på sydsidan.

Mycket folk i rörelse. Boule-spelarna var där. Full fart i lekparken. Några som gymmade i utegymmet. Många som vandrade runt dammen. En delegation kommunal-gubbar som inspekterade parken.

Men intresset för digitala tipspromenader var skralt. Det kom en person! Det var Monica Kindåker. Det gjorde i alla fall att vi fick en trevlig promenad 1,6 km runt dammen och svara på Per Börjessons knepiga frågor.

Per stod vid Tisken och väntade på intressenter. Ingen kom, så när klockan var kvart över tio gick han hem. Han ville väl inte gå tipspromenaden eftersom han kunde frågorna.

Monica och jag diskuterade hur det kan komma sig att intresset är så svagt för detta trevliga arrangemang. Det kan kännas lite besvärligt med det digitala och lite abstrakt. Det är mer påtagligt med Lions tipspromenader runt Tisken, med uppsatta frågor. Dessutom blir det lite asocialt, när man kan gå närsomhelst.

Vi fick som sagt en trevlig promenad. Nu är det frågan om hur stor konkurrens vi får om priserna eller om vi får både första och andra priset.

Mats Hiertner

Frågorna finns kvar hela veckan, klicka här om du vill gå.