220509 Sammanfattning av styrelsens möte

Förutom de sedvanliga formaliapunkterna kunde styrelsen konstatera att vår kassör äntligen har fått behörighet av banken att hantera vår ekonomi. Vi kan fortsatt konstatera ett gott ekonomiskt läge för föreningen.

Styrelsen gjorde en summering och uppföljning av mötet i april med samtliga verksamhetsansvariga. Birgitta Wallman hade gjort en sammanställning av kommittéernas skriftliga rapporter samt av de diskussioner som fördes vid mötet. Styrelsen hade inför mötet ställt två frågor.

En var om det fanns önskemål från våra verksamheter om kompletterande information när det gäller ekonomin. Bakgrunden var de kommentarer som inkommit i samband med årsmötets genomförande. Styrelsen uppdrog åt ordföranden och kassören att arbeta fram ett förslag till redovisningsnivå som tryggar verksamhetens behov och styrelsens behov för styrning, liksom medlemmarnas behov av insyn i föreningens ekonomi. Förslaget skall behandlas av styrelsen inför återrapport till verksamhetsansvariga i senare den av oktober månad.

Studiekommittén tog upp frågan om att ha en cirkel med frågor som rör det kommande valet. Styrelsen diskuterade även hur man skulle agera inför det kommande valet. Styrelsen beslutade att vår förening skall själva finna former för aktivitet inför valet och att ordföranden kontaktar sammankallande i studiekommittén.

Informerades styrelsen om läget inom projektet ”Tillsammans i Falun”. Projektets styrelse kan konstatera att respektive organisation har olika förutsättningar rent organisatoriskt. Det innebär då även olikheter i synsättet på våra aktiviteters genomförande. Projektet skall utvärderas under året och vårt förslag är att respektive organisation gör sin utvärdering och även anger hur ett eventuellt fortsatt arbete skall genomföras. 

Projektet skall dock fullföljas under hösten 2022. Upplägget av hösten läggs fast vid möte under juni månad. Kontakt med programkommitténs verksamhetsansvarige kommer därför att tas i anledning bl.a av  denna utveckling inom projektet.

Informerades om mötet med nya medlemmar där styrelsen konstaterar att man håller kvar detta upplägg även inför hösten.

Informerades styrelsen om att Förvaltningsrättens beslut att avslå vår överklagan gällande Regionens beslut om nytt måltidssystem överklagats till Kammarrätten. Samtliga tre organisationerna står bakom överklagandet.

Styrelsen informerades om pågående diskussioner med kommunen om lokalerna. Tyvärr kan vi bara konstatera att kommunens hantering gör att vi får acceptera nuvarande standard på Wallmansalen under hösten. Detta innebär att vi behöver förlägga våra medlemsmöten och möten med nya medlemmar exempelvis till Nybrokyrkan även under hösten. Ordföranden och Anders Runström fortsätter samtalen.

Styrelsen hade fått förslag om ytterligare en ersättare i KPR som antogs.

Styrelsen beslutade vidare att utse ordföranden, vice ordföranden samt kassören att delta vid mötet den 30 maj när förbundsledningen gästar Dalarna uppe vid gruvan i Falun.

Styrelsen uppdrog åt Birgitta Wallman att göra en genomgång och uppdragsanvisning när det gäller skötseln av ett aktuellt ”Föreningsadministration”.

Avslutningsvis fick vi en rapport från Dalateaterns arbete med ”Så vitt jag minns” av Gunilla Barkar.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun genom

Anders Sätterberg, ordförande