Nya på expeditionen

När expeditionen öppnade igen efter juluppehållet var det med två nya medarbetare, Ulla Johansson och Gun-Britt Sandberg.

Det är kul att vi fick tag i några intresserade, sade Karin Malmgren, verksamhetsansvarig för expeditionskommittén.

Och intresserade är både Ulla Johansson och Gun-Britt Sandberg. Bägge såg efterlysningen av nya expeditionsmedlemmar i MedlemsNytt och kände direkt att det var något för dem.

Jag tycker det är jättekul att träffa människor, så jag kände att det här passar mig, säger Ulla. Och Gun-Britt håller med.

Jag tänkte också att det här kan vara kul, och så har man något inplanerat ett par gånger i veckan.

Ulla arbetade före pensioneringen på Cederroths, numera Orkla, i Korsnäs i receptionen och med ekonomi.

Jag arbetade där i 25 år med olika sysslor, men började som förpackare, det vill säga packade till exempel schampoflaskor i kartonger.

– Jag har varit med i SPF Seniorerna Falun i fyra år och gick med därför att en kompis ville ha sällskap på en SPF-resa till Norge, men jag är med på allt möjligt, vandringar och skidturer. Det här ska bli kul, för det är alltid trevligt att träffa människor och att ha saker inplanerade.

Gun-Britt hann få guldklocka som bostadsförmedlare i Mora innan en separation fick henne att flytta hit till Falun, där hon fick arbete på distansapoteket.

När det lade ner fick jag arbete på Försäkringskassan som handläggare, och när jag blev 65 tänkte jag ägna mig åt att läsa böcker och åt barnbarnen, men så fick jag arbete med ensamkommande flyktingar, och det var ett så trevligt jobb, vilka ungdomar!

Gun-Britt har varit medlem i föreningen i ett år och gick med främst för att kunna delta i alla olika aktiviteter.

Text och foto: Inger Söderlund

Expeditionen på Åsgatan 37 är öppen tis- och torsdagar 10-12.