220110 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsens första möte på det nya året präglades åter av den utveckling som pågår när det gäller pandemin. Styrelsen informerades om att beslut tagits under söndagen att Medlemsmötet den 12 januari ställs in. En fortsatt ökad smittspridning gör att vi så långt som möjligt skall undvika situationer som kan medföra en risk för att smitta sprids bland våra medlemmar. Tråkigt men tyvärr nödvändigt.

Styrelsens möte hade fokus på vårt kommande årsmöte. Även här kom pandemiläget att avgöra hur årsmötet skall kunna genemföras. Styrelsen konstaterar att situationen I år är densamma som föregående år. Erfarenheterna av föregående års sätt att genomföra årsmötet talar för att mötet 2022 även skall genomföra per capsulam. Med detta beslut som grund gick styrelsen igenom alla de handlingar som skall göras I ordning inför mötet, liksom de rutiner som tillämpades I samband med föregående årsmöte 2021.

När det gäller ekonomi anmäldes att ansökan gjorts till kommunen om föreningsbidraget för 2022.

Styrelsen godkände att överläggningar skall tas upp med kommunen om förhyrning av lokalerna för mottagningsköket under år 2022. Samtidigt att inleda diskussioner om de lokaler som studenterna nu har kontrakt på fram till årsskiftet 2022/2023. Styrelsen finner det angeläget att redan nu få dessa diskussioner att starta för att finna bästa lösningar från 2023.

Styrelsen informerades vidare om att inbjudan nu gått ut till SPF:s förbundsmästerskap på längdskidor den 24 februari 2022. SPF Seniorerna Falun står som arrangör av tävlingarna som kommer att avgöras på Lugnets skidstadion. Information om detta finns redan på vår hemsida.

Styrelsen beslutade vidare att lägga fast innehållet I Föreningsåret 2022. Föreningsåret är en sammanställning av vilka frågor och aktiviteter som skall genomföras under verksamhetsåret och när under året. Föreningsåret 2022 kommer att finnas under Föreningsadministration på vår hemsida och riktar sig främst till våra funktionärer.

Styrelsen diskuterade vidare frågeställningar från SPF:s Daladistrikt gällande nyttjande av lokalerna på gamla stadshotellet för större arrangemang. Styrelsen bedömer förutsättningarna som goda för större arrangemang.

Projektet “Tillsammans I Falun” kommer att mötas för att lägga fast bland annat arbetsformerna för verksamheten under 2022. Styrelsen diskuterade SPF:s syn på arbetet i projektet.

Slutligen togs frågan om upplägg av kommande möte I Samverkanområdesträffen där SPF seniorerna Falun är värd. Mötet sker I våra lokaler den 20 januari 2022. I samverkansområdet ingår förutom SPF Seniorerna Falun, Borlänge, Stora Tuna-Säter samt Svärdsjö-Enviken.

För styrelsen SPF Seniorerna Falun genom
Anders Sätterberg
Ordförande