Stor uppslutning på golfkurser


Dags för första golflektionen för de här nybörjarna. Instruktören Jonas Osterman, längst till höger, liksom Hans Thors och Inger Åberg hälsade välkomna.

Kerstin Lindén läste om nybörjargolfen i senaste numret av vår tidning MedlemsNytt. Och nu stod hon tillsammans med sju andra nybörjare, bland dem hennes man Björn, i kanten av golfbanan i Samuelsdal och väntade på kursstarten.

– Vi har många vänner som spelar golf, själva har vi hållit på mycket med ridningen, men när jag såg om det här i MedlemsNytt tänkte jag att vi skulle anmäla oss. Det är aldrig fel att prova något nytt, säger hon.

Friskvårdskommitténs ordförande Hans Thors är glad över den stora uppslutningen till golfkursen, liksom Inger Åberg, som är kontaktperson för golfkursen och andra golffrågor i vår förening.

– Nybörjarkursen blev full eftersom vi inte får vara fler än åtta, och vi har två personer som är reserver, säger Inger Åberg.

– Och så har vi fått 48 anmälda tillfortsättningskursen, uppdelade på sju kurser. Totalt är det 41 kvinnor och 15 män i bägge kurserna.

Kvinnodominansen är Inger Åberg särskilt nöjd med, som jämställdhetsansvarig i föreningen. Det är annars mansdominans i alla golfklubbar i Sverige, två tredjedelar av medlemmarna är män.

– Så det är jättekul att så många kvinnor vill förkovra sig och att man vill vara nybörjare fast man fyllt 65 år, säger hon.

Mona Lundberg är en av dem som börjat på fortsättningskursen.

– Man blir aldrig fullärd, säger hon, och så är det så roligt och Jonas är en sådan jättebra lärare.

Jonas är Jonas Osterman, golfklubbens professionella instruktör, och den som håller i bägge kurserna, i både teori och praktik.

SPF Seniorerna Falun sponsrar varje nybörjares medlemsavgift i golfklubben med 200 kronor.


Kerstin Lindén ville prova något nytt och anmälde sig till nybörjarkursen.


Mona Lundberg


Hans Thors, Inger Åberg och Jonas Osterman.

Text och foto: Inger Söderlund