210922 Seniorgolf i höstskrud


Ovan en bild från hål 15 där Agneta Hultgren laddar för utslaget mellan de orangemarkerade Kårebockarna medan Ann-Sofie Fredriksson väntar på sin tur.

Samuelsdals golfklubb har lockat massor av golfare i alla åldrar till spel på den vackra och utmanande banan i dalen där Bergslaget byggde bergmästarens lantställe 1748 och Samuel Trolius blev den förste herremannen att bruka egendomen. Flitigast denna sommar har seniorgolfarna varit. Varje onsdag kommer 45-49 pigga pensionärer för att göra upp i veckans Seniorgolf, en scramble över 9 hål.

Onsdagen den 22 sept var ovanligt få anmälda, bara 29 st, kanske p.g.a. det ihållande regnet dygnet före? Det blev då en tävling mellan 9 lag, de flesta med tre spelare och ett par lag med fyra. För att jämna ut villkoren krävdes två utslag av varje spelare i varje lag, en s.k. Texas-scramble. Den blöta banan gjorde spelet något trögare, men på de nio korthålen gäller det att få till bra utslag, så att bästa boll alltid ligger på green eller strax intill.

Två av lagen lyckade riktigt bra och gick runt på 26 slag (-1), två lag landade på 29 (+2) medan övriga lag fick 30-33 slag. För att skilja lagen åt tillgreps särputtning om tredje plats liksom platserna 1 och 2. Efter många fina puttar stod det klart att första plats gick till Mats Neubauer, Ann-Marie Eld och Mona Lundberg. Andra platsen togs av Sven Olsson, Ann-Sofie Fredriksson och Agneta Hultgren och tredje plats av P.O. Lindgren, Gun-Britt Åman och Nils Sjöström. Närmast hål 15 kom den här gången Agneta Sommar-Sand och Ole Jacobson.


Dagens segrare, fr.v. Ann-Marie Eld, Mats Neubauer och Mona Lundberg.


Dagens vinnare i närmast hål, Agneta Sommar-Sand och Ole Jacobson.


Glada tvåor blev,
fr.v. Ann-Sofie Fredriksson, Sven Olsson och Agneta Hultgren.


Nöjda treor i dagen Seniorgolf,
fr.v. Nils Sjöström, Gun-Britt Åman och P.O. Lindgren.

Text/foto: Sven Olsson