210510 Sammanfattning av styrelsens möte

Även styrelsens möte i maj fick hållas digitalt. Styrelsen informerades om projektet mötesglädje som drivs centralt av SPF. Vi har tre representanter från SPF Seniorerna Falun i den grupp som representerar Distriktet.

Syftet är att skapa en App som skall innehålla så mycket information som möjligt som är betydelsefull för oss äldre. Projektet finansieras av Arvsfonden och skall pågå under tre år.

Styrelsens uppföljning av mötet med verksamhetsansvariga kunde konstatera att beredskapen är hög för att kunna dra igång verksamheter när förutsättningarna gör det möjligt. Konstaterades också att även om nya förutsättningar kommer att gälla efter 17 maj finns en beredskap.

När det gäller arbetet med projektet Tillsammans i Falun och öppet hus planerna i höst har två representanter från SPF utsetts till en programgrupp  som skall jobba med planeringen av innehållet för öppet hus verksamheten. Informerades även att styrelserepresentationen för Tillsammans i Falun utökats med ersättaren för respektive organisation. Det innebär att SPF representeras av ordföranden samt Gunilla Barkar. Programgruppens representanter från SPF är Gunilla Barkar samt Birgitta Gradén.

Vid senaste mötet med KPR au, föreslog SPF att en tjänst som digital fixare skulle inrättas i kommunen.  KPR:s ordförande upprättar en skrivelse om detta till kommunstyrelsen. Vidare informerades om att det planeras för en seniormässa liksom temadag till hösten.

Frågan om brandskydd för personer med hemtjänst kommer att tas upp kommande möte med representation från räddningstjänsten. Vidare informerades om en översyn av hörslingor skall göras i kommunens lokaler. Tre äldreboenden har nu tillagningskök  med egna kockar. Det är Risholnsgården, Slottet samt Lyssfallet.

Den 27 maj har SPF Svärdsjö – Enviken sitt årsmöte. Inför årsmötet finns nu ett förslag från valberedningen om en lokal styrelse. Det skall då ställas mot det tidigare förslaget om samgående med SPF Seniorerna Falun. Styrelsen konstaterar att ett samgående inte är aktuellt längre.

Skisser har översänt när det gäller köksfunktionen i anslutning till Wallmansalen. Dialogen fortsätter med kommunen när det gäller lokalerna.

Styrelsen beslutar att föra upp möte med verksamhetsansvariga samt nya medlemmar i höst på Åtgärdslistan.

Styrelsen avslutar mötet med att planera för ett fysiskt möte i juni utomhus.

För styrelsen SPF Seniorerna Falun
Genom

Anders Sätterberg
Ordförande