210324 Kommunala pensionärsrådets möte

Under ett helt år har inga möten kunnat hållas med KPR men arbetsutskottet har haft digitala sammanträden. Det senaste hölls den 24 mars med Katarina Gustavsson som ordförande och Karin Aldskogius som sekreterare. Omvårdnadsnämndens ordförande Camilla Sparring och 2:a vice ordförande Barbro Ödlund är de politiker som förutom ordföranden är ledamöter i KPR. Sektionschefen i omvårdnadsförvaltningen Jonas Hampus deltog samt två representanter för PRO, en från SKPF och två från SPF Seniorerna, Anders Sätterberg och undertecknad.

Inbjudna till detta möte var Emilia Otterstam, demokrativägledare, som informerade om det s.k. Faluförslaget och under punkten Aktuell information Covid-19 redogjorde Johan Björklund, sektionschef på omvårdnadförvaltningen, för det aktuella läget och de svar på IVO:s anmärkningar som skickats in. Omvårdnadsförvaltningens chef, Kristina Bergenstråle, som har utredningsuppdrag innan hon avslutar sin tjänst, berättade om den tillgänglighetsplan som hon arbetat med.

Jonas Hampus presenterade verksamhetsplan och budget för Seniorernas Hus som han utarbetat med utgångspunkt från den skrivelse som de seniora föreningarna i Falun sammanställt. Man har ännu inte bestämt lokal utan tänker sig att verksamheten ska kunna ske på olika platser i kommunen och vara öppen för alla pensionärer. Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Mats Dahlberg deltog i mötet under denna punkt och instämde i Anders´ begäran om att arbetsgruppen skulle samlas snarast.

Tekniken fungerade inte så bra denna gång men ett fullödigt protokoll kommer att finnas tillgängligt på föreningens hemsida, klicka här.

Margareta Dunkars